«L Amore Vincera»: Ο Ian IKon και ο Luigi Catalano στο Loaded

Με αφορμή το ταγούδι «Andrà Τutto Βene» γράφουν για τη συνεργασία τους στο folk pop κομμάτι

BREAKING
 

Με αφορμή το ταγούδι «Andrà Τutto Βene» γράφουν για τη συνεργασία τους στο folk pop κομμάτι

Πριν λίγες ημέρες ο Ian Ikon, κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο Andrà Τutto Βene στο οποίο συνεργάζεται με τον Luigi Catalano.

Το τραγούδι το οποίο διαφέρει από τις pop φόρμες του Ian, είναι μια ευχή για τη νέα χρονιά και πλημμυρισμένο από αισιοδοξία μέσα από τους στίχους της Κασσάνδρας Δημοπούλου.

Με αφρομή τη συνεργασία τους, οι δύο καλλιτέχνες γράφουν στο Loaded.gr

 

«Mε τον Ian Ikon μας “πάντρεψε" ο Αντώνης Βιλλιώτης, από τη The Hubsters.

Ο Ian ετοίμασε ένα πολύ ωραίο τραγούδι με πολύ αισιόδοξο μήνυμα και όταν το άκουσα ενθουσιάστηκα. Φυσικά δεν βρεθήκαμε αλλά μιλήσαμε άπειρες φορές στο τηλέφωνο και κάναμε βιντεοκλήσεις μέσα από το στούντιο κι έτσι τελειώσαμε το τραγούδι σε πολύ λίγο χρόνο. Το “Andrà tutto bene” είναι πολύ ιδιαίτερο τραγούδι καθώς συνδυάζει την ποπ με folk μεσογειακές αναφορές, έχει δυνατές μελωδίες, όμορφους φωτεινούς στίχους της Kassandra D., φοβερούς οργανοπαίκτες (Σάκης Αζάς στις κιθάρες και Ηρακλής Βαβάτσικας στο ακορντεόν) αλλά και την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου που βάζει τις πινελιές της αθωότητας. Το τραγούδι έχει το ξεχωριστό μήνυμα “ L’ Amore Vincerà” και αυτό είναι εκείνο που αξίζει να μείνει.

Αγαπώ την Ελλάδα και κολακεύομαι όταν τα τραγούδια μου αρέσουν στο κοινό, στα ραδιόφωνα - ο Αντώνης ήταν πάλι που “ανακάλυψε” το “Luna Misteriosa” την συνεργασία μου με τον Buscemi,  ήταν μάλιστα η πρώτη κυκλοφορία στην εταιρεία του. Τώρα έχει πάνω από 1.000.000 streams ενώ την ίδια πορεία ακολουθεί και η επόμενή μου συνεργασία με τη The Hubsters, το “Donna Carmen”, που κυκλοφορήσαμε το περασμένο καλοκαίρι με τον Pink Noisy».

Luigi Catalano

«Με αυτό το τραγούδι έδωσα την ευκαιρία στον εαυτό μου να ξεφύγει για λίγο από τις κλασικές ποπ φόρμες που συνήθως εκφράζομαι και να ασχοληθώ με ένα πιο ενναλακτικό μουσικό είδος. Επίσης, να ενσωματώσω φυσικά όργανα όπως το ακορντεόν αλλά και την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου για ένα πιο οργανικό, οικείο και χαλαρό άκουσμα. Έτσι σε αυτό το folk pop κομμάτι η φωνή του Luigi Catalano απέδωσε με εξαιρετικό τρόπο αυτό το μεσογειακό κλίμα που αναζητούσα.

Επίσης, το τραγούδι μέσα από τους στίχους της Κασσάνδρας Δημοπούλου μιλάει για την αγάπη και την ελευθερία, δύο δυνάμεις που συγκροτούν κατά την γνώμη μου το κύριο συστατικό της ευτυχίας.

Και με τις vintage εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν στο video αναζητεί κανείς να επιστρέψει έστω μέσα από την νοσταλγία στα ανέμελα κι αθώα χρόνια των παιδικών μας χρόνων και να πιστέψει πως όλα θα μπορέσουν να γίνουν το ίδιο ξανά κι ακόμα καλύτερα...»

Ian Ikon

 

BREAKING MUSIC