Marilyn Manson: Αυξάνονται οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση

Ο τραγουδιστής αρνείται τα πάντα, αλλά το παρελθόν του τον... δυσκολεύει

BREAKING
 

Ο τραγουδιστής αρνείται τα πάντα, αλλά το παρελθόν του τον... δυσκολεύει

Για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη η ηθοποιός Evan Rachel Wood κατήγγειλε τον Marilyn Manson, κατά κόσμον Brian Warner, με τον οποίο είχε σχέση από το 2007 έως το 2010 (μάλιστα οι δύο καλλιτέχνες σκόπευαν να παντρευτούν λίγο πριν διαλυθεί η σχέση), ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά πριν εκείνη ενηλικιωθεί.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Evan Rachel Wood (@evanrachelwood)

Η δημόσια αποκάλυψη της Wood έκανε και άλλες γυναίκες να μιλήσουν για τις… ιδιαίτερες σεξουαλικές φαντασιώσεις και προτιμήσεις του Manson, μεταξύ αυτών και η πορνοστάρ Jenna Jameson, με την οποία ο Manson είχε σχετιστεί για μικρό διάστημα στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 η οποία, αν και παραδέχθηκε ότι τα πάντα ήταν συναινετικά, αναφέρθηκε σε κάπως ιδιαίτερες πρακτικές στο σεξ, που την έκαναν να τον παρατήσει.

Ο Manson αρνήθηκε τις κατηγορίες της Wood λέγοντας ότι όλες οι σχέσεις του ήταν απολύτως  συναινετικές. Επίσης, το management του έχει τονίσει ότι συχνά η προσωπικότητα που παρουσιάζει στη μουσική συγχέεται με την πραγματικότητα.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marilyn Manson (@marilynmanson)

Ωστόσο, σε δημοσίευμα του Vanity Fair ακόμα τρεις γυναίκες έκαναν λόγο για «σεξουαλική κακοποίηση» από τον καλλιτέχνη, ενώ και η δισκογραφική του εταιρία, Loma Vista Recordings ανακοίνωσε ότι «θα σταματήσει άμεσα να προωθεί το τελευταίο album του Manson».

Το Pitchfork έφτιαξε ένα χρονολόγιο με διάφορες στιγμές στις οποίες ο Manson εμφανίζεται να εμπλέκεται σε πράξεις που ενισχύουν τις κατηγορίες.

  • Μεταξύ άλλων τον Φεβρουάριο του 1998 ο Manson εκδίδει την αυτοβιογραφία του στην οποία, όπως σημειώνει το Chicago Reader «γενικώς κακομεταχειρίζεται μία ή περισσότερες γυναίκες ανά σελίδα».
  • Τον Αύγουστο του 2001 ο Manson μηνύεται για «επίθεση και σεξουαλική κακοποίηση», κατηγορούμενος ότι ακούμπησε τα γεννητικά όργανα στο κεφάλι ενός σεκιουριτά. Πληρώνει πρόστιμο 4.000 δολαρίων και άγνωστο ποσό σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον καταγγέλλοντα.
  • Τον Ιούνιο του 2009 σε μια συνέντευξή του μετά από χωρισμό του με τη Wood δηλώνει ότι «φαντασιώνομαι κάθε μέρα ότι της σπάω το κεφάλι με μια βαριοπούλα», με το management του να παρεμβαίνει και να λέει ότι πρόκειται για υπερβολή. Σημειώνεται ότι η Wood και ο Manson τα ξαναβρήκαν το 2009 για να χωρίσουν ξανά το 2010.
  • Τον Φεβρουάριο του 2018 η ηθοποιός Charlyne Yi κατηγορεί τον Manson ότι παρενοχλούσε γυναίκες και έκανε ρατσιστικά σχόλια στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς House. Την ίδια χρονιά, η Wood καταθέτει στο Κογκρέσο σε έρευνα για την ενδοοικογενειακή βία όπου χωρίς να τον κατονομάζει αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «κάποια στιγμή ξύπνησα και διαπίστωσα ότι ο άνδρας που δήλωνε ότι με αγαπούσε με βίαζε θεωρώντας ότι ήμουν αναίσθητη».
BREAKING MUSIC