Δραματική η κατάσταση για τους εργαζόμενους της νυχτερινής διασκέδασης

Νέα έρευνα, καταγράφει μείζονες απώλειες εισοδήματος και ψυχική κατάρρευση

BREAKING
 

Νέα έρευνα, καταγράφει μείζονες απώλειες εισοδήματος και ψυχική κατάρρευση

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στους εργαζόμενους της νυχτερινής διασκέδασης καταγράφει το τέταρτο κεφάλαιο του Παγκόσμιου Σχεδίου Ανάκαμψης της νυχτερινής διασκέδασης (Global Nighttime Recovery Plan update).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να παρέχει σε όλα τα μέλη της βιομηχανίας αυτής «την γνώση και την πρωτοβουλία να βοηθήσουν τις πόλεις τους στον σχεδιασμό ασφαλούς, δίκαιης και οργανωμένης επανεκκίνησης».

Το τέταρτο κεφάλαιο της πρωτοβουλίας, αφορά σε μοντέλα υποστήριξης για τους εργαζόμενους στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης μέσα από τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας που κατέγραψε τις συνέπειες της πανδημίας αλλά και τις ανάγκες των εργαζομένων που επλήγησαν από αυτή.

Απώλεια εισοδήματος στο 98% των εργαζομένων

Η έρευνα η οποία διεξήχθη σε 300 εργαζόμενους σε χώρες όπως η Γερμανία, η Νότιος Αφρική, η Νέα Ζηλανδία και οι ΗΠΑ κατέγραψε ότι το 98% αυτών δήλωσε απώλεια εισοδήματος λόγω της πανδημίας και ότι το 49% έλαβε βοήθεια από το κράτος. Ωστόσο, το 15% από αυτούς σημείωσε ότι η βοήθεια δεν ήταν επαρκής.

Επίσης, η έρευνα καταγράφει μια ανησυχητικά αυξανόμενη κρίση στην ψυχική υγεία των εργαζομένων.

Βρετανία: Το 65% των ιδιοκτητών club έχει απολύσει προσωπικό

Παράλληλα, στη Βρετανία έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 100 club για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, το 88% των ιδιοκτητών δήλωσε ότι χρωστάει τουλάχιστον δύο ενοίκια, το 86% έχει προχωρήσει σε απολύσεις με το 65% μάλιστα να έχει απολύσει ή να έχει θέσει σε διαθεσιμότητα το 60% των εργαζομένων του έως το τέλος του 2020, ενώ το 43% δηλώνει ότι δεν έχει λάβει κανενός είδους οικονομική βοήθεια.

 

BREAKING MUSIC