Νέο album για την Julien Baker

Έχει τίτλο «Little Oblivions», ενώ το single «Faith Healer», έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια streams

BREAKING
 

Έχει τίτλο «Little Oblivions», ενώ το single «Faith Healer», έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια streams

To νέο άλμπουμ της Julien Baker, “Little Oblivions” μόλις κυκλοφόρησε από την Matador Records και έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές.  Έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα singles “Hardline,” “Faith Healer”,  “Heatwave,” and “Favor” στο οποίο συμμετέχει η Phoebe Bridgers και η Lucy Dacus.

Τον Οκτώβριο, η ανακοίνωση της κυκλοφορίας του άλμπουμ βρέθηκε στα top 20 trending topics του Twitter, ενώ διάφορες special εκδοχές του δίσκου έγιναν αμέσως sold out. Επίσης, οι προπαραγγελίες του δίσκου έφτασαν τις 6.000 και μέχρι σήμερα το single Faith Healer έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια streams.  

Οι New York Timesσυμπεριέλαβαν το άλμπουμ στη στήλη “11 Things To Look Forward to In 2021 γράφοντας: « Πώς διατηρεί η τραγουδοποιός μια ειλικρινή ευαισθησία καθώς το κοινό της μεγαλώνει .... οδηγεί τη μουσική της σε μεγαλύτερους χώρους, υποστηριζόμενη από μια πλήρη ροκ μπάντα με κιθάρες και δυνατά ντραμς. Αλλά δεν κρύβεται πίσω τους. Εξακολουθεί να είναι αδίστακτη και σκληρή, ιδιαίτερα για τον εαυτό της».

Το Rolling Stoneέγραψε ότι το "Little Oblivions" δεν είναι μόνο η πιο πλούσια, pop παραγωγή στην καριέρας της Baker, αλλά και η πιο ανελέητα ειλικρινής" ενώ το Variety  έγραψε: " Ενώ τα βασικά στοιχεία αυτοβιογραφικού και καθαρτικού στυλ των τραγουδιών της παραμένει, οι ενορχηστρώσεις είναι πολύ πιο εμπλουτισμένες με πολλά όργανα, εκ των οποίων τα περισσότερα έχει παίξει η ίδια.  Χωρίς να προωθήσουμε μια προφανή σύγκριση τόσο, αυτό που ήταν το "Punisher" της Bridgers για το 2020, είναι πολύ πιθανό να είναι το "Little Oblivions” για το 2021.

 

To “Little Oblivions” είναι το τρίτο άλμπουμ της Julien Baker. Με τον Calvin Lauber στον ήχο και τον Craig Silvey στις μίξεις (The National, Florence & the Machine, Arcade Fire), συνεργάτες της Baker και στον προηγούμενο δίσκο, το άλμπουμ ηχογραφήθηκε  στο Memphis μεταξύ του Δεκεμβρίου 2019 και Ιανουαρίου 2020. Η κιθάρα και το πιάνο εμπλουτίζονται με νέες υφές που περιλαμβάνουν μπάσο, ντραμς, synthesizers, μπάντζο και μαντολίνο, ενώ σχεδόν όλα τα όργανα τα έχει παίξει ίδια.

Το άλμπουμ αποτελεί μια απρόσκοπτη αυτοβιογραφία με την εμπειρία και τις συχνά σκληρές παρατηρήσεις των τελευταίων ετών, πηγαίνοντας την αφηγηματική ικανότητα της Baker σε άλλο υψηλότερο επίπεδο.

Πρόσφατα ανακοίνωσε την πρώτη της συναυλία που θα μεταδοθεί στις 25 Μαρτίου μέσω live streaming από το STAGED (Audiotree). Σχετικά με το live streaming μπορείτε να βρείτε εδώ

To 2018 η Baker δημιούργησε το συγκρότημα boygenius με την Phoebe Bridgers και την Lucy Dacus. Το πρώτο τους ομώνυμο EP και η κοινή περιοδεία τους στην Βόρεια Αμερική σχολιάστηκε ως μια από τις πιο σημαντικές μουσικές συνεργασίες του 2018, με την Baker να αναφέρεται ως από τις δημιουργούς της νέας γενιάς καλλιτεχνών που καθορίζουν την εποχή.

Η Baker έχει συνεργαστεί σε ηχογραφήσεις με τους Frightened Rabbit, Matt Berninger, Becca Mancari, Mary Lambert, και επί σκηνής με τους Justin Vernon, The National, Sharon Van Etten, Ben Gibbard και άλλους.

Ακούστε ΕΔΩ

BREAKING MUSIC