Μπήκε μέσα τους ο «El Diablo»

Φανατικοί χριστιανοί ζητούν την απόσυρση του ομώνυμου τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision

BREAKING
 

Φανατικοί χριστιανοί ζητούν την απόσυρση του ομώνυμου τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει σε φανατικούς χριστιανούς της Κύπρου το τραγούδι το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Ερμηνεύτρια του τραγουδιού με τίτλο «El Diablo» είναι η Έλενα Τσαγκρινού, ενώ το τραγούδι έγραψαν οι παγκοσμίου φήμης δημιουργοί Thomas Stengaard, Jimmy «Joker» Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa.

Πίσω από τις αντιδράσεις βρίσκεται το ακροδεξιό Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ), ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα έγιναν πολλά τηλεφωνήματα στο ΡΙΚ ζητώντας την απόσυρση του τραγουδιού κανοντας λόγο παράλληλα και για απειλητικά τηλεφωνήματα.

Μάλιστα φανατικοί χριστιανοί μέσω της πλατφόρμας Avaaz μαζεύουν υπογραφές για την απόσυρση του τραγουδιού όπου αναφέρουν: «Αγαπητοί συμπολίτες, η συμμετοχή της Κύπρου στο Διαγωνισμό της Eurovsion με το τραγούδι EL DIABLO είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Χριστιανούς. Ενώστε μαζί μας τη φωνή διαμαρτυρίας».

Η ανακοίνωση του ΡΙΚ

Σε ανακοίνωσή του, το ΡΙΚ αναφέρει πως «το τραγούδι το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί "El diablo".

Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (To σύνδρομo της Στοκχόλμης είναι μια σύνθετη ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία το θύμα αρχίζει και τρέφει συναισθήματα συμπάθειας ή/και αγάπης προς το θύτη του) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία. Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις».

Στο music video, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπενιουδάκη, πρωταγωνίστρια είναι η Έλενα Τσαγκρινού πλαισιωμένη από άνδρες χορευτές. Την ενδυματολογική εικόνα υπογράφει η Σίλια Κριθαριώτη. Την χορογραφία επιμελήθηκε η Αμερικανίδα χορογράφος Chali Jennings.

Το video του «El Diablo» είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στην ιστοσελίδα και το mobile app Panik Music έως και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, ενώ προβλήθηκε πρώτη φορά τηλεοπτικά στην εκπομπή «Happy Hour» του ΡΙΚ1 την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.

Το «El Diablo» θα κυκλοφορήσει σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Τo Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, στις 19:00, το music video θα κάνει πρεμιέρα στο επίσημο κανάλι της Panik Records στο YouTube.

Photo: Panik Music.gr

BREAKING MUSIC