Είδα τον Χρήστο Θηβαίο σε live streaming από το Σταυρό του Νότου

 
REVIEWS

Χρήστος Θηβαίος: «Να έχετε υπομονή και όνειρα»

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Το βράδυ της Κυριακής 7 Μαρτίου, ήταν η σειρά του Χρήστου Θηβαίου να πάρει τη σκυτάλη στις διαδικτυακές συναυλίες που διοργανώνει ο Σταυρός του Νότου.

Ακριβώς στις 9 το βράδυ –καθιερωμένη πλέον η ώρα για live streaming-, ο Χρήστος Θηβαίος εμφανίστηκε στη σκηνή με τους συνεργάτες του Θύμιο Παπαδόπουλο (πνευστά), Μάξιμο Δράκο (πιάνο) και Καλλίστρατο Δρακόπουλο (τύμπανα), όπου έπαιξε για δύο ώρες και ένα τέταρτο τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και εκτός αυτής εξίσου όμως αγαπημένα.

Μεταξύ των τραγουδιών, ο Χρήστος Θηβαίος εξιστορούσε ιστορίες – με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε και συνειδητοποίησα πόσο πολύ μας είχαν λείψει και αυτές οι στιγμές.

Ιδιαίτερα συγκινημένος αναφέρθηκε στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και στη συνέχεια στον Θάνο Μικρούτσικο με τις ερμηνείες του να είναι συναισθηματικά φορτισμένες.

Το πρόγραμμα ήταν χωρισμένο νοητά σε δύο μέρη με το δεύτερο να περιλαμβάνει κυρίως τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου αλλά και των αδελφών Κατσιμίχα.

Εννοείται ότι η αμηχανία των live streaming υπάρχει

Τελικά όμως δεν ξέρω αν εμείς είμαστε περισσότερο αμήχανοι που παρακολουθούμε μέσα από μια οθόνη ή οι καλλιτέχνες που προ κορωνοϊού έπαιζαν – στην προκειμένη περίπτωση σε έναν κατάμεστο Σταυρό και τώρα καλούνται να τραγουδήσουν κοιτώντας τις κάμερες σε ένα άδειο μαγαζί.

Ωστόσο, ο Χρήστος Θηβαίος απέδειξε ότι το μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά παρουσιάζοντας ένα live καλοδουλεμένο και τεχνικά άρτιο

Προσωπικά δεν έχω πλέον διάθεση όπως στην αρχή για live streaming, συμπληρώνεται και ένας χρόνος που είμαστε μακριά από τις μουσικές σκηνές, το περασμένο καλοκαίρι είδαμε ελάχιστες συναυλίες, ωστόσο όπως φαίνεται θα πορευόμαστε με αυτά για αρκετό καιρό ακόμα.

Αν κρατάω κάτι από τη χθεσινή βραδιά εκτός από τα τραγούδια; Αυτό το «να έχετε υπομονή και όνειρα», που είπε ο Χρήστος Θηβαίος λίγο πριν μας καληνυχτίσει.

 

 

 

 

REVIEWS