Αυτές είναι οι νέες κυκλοφορίες από την Beggars Group

Tune-Yards, Dry Cleaning, The Avalanches σε μια σπέσιαλ έκδοση, singles αλλά και video

BREAKING
 

Tune-Yards, Dry Cleaning, The Avalanches σε μια σπέσιαλ έκδοση, singles αλλά και video

Με το πέμπτο τους άλμπουμ επανέρχονται οι Tune-Yards που θυμίζει πολύ τα πρώτα τους χρόνια, αλλά και οι Dry Cleaning παρουσιάζουν το ντεμπούτο τους άλμπουμ που χαρακτηρίζεται από το The Wire ως «η πιο συναρπαστική κιθαριστική μπάντα αυτή τη στιγμή».

Παράλληλα, η 4AD κυκλοφορεί μια συλλογή για τα 40 χρόνια της με διασκευές νέων καλλιτεχνών σε τραγούδια από τον κατάλογό της, ενώ η XL Recordings επανακυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ των The Avalanches, “Since I Left You”, για την 20η επέτειό του σε μια σπέσιαλ έκδοση που περιέχει και 15 νέα remixes.

Επιπλέον κυκλοφορούν δύο singles & video από νέους καλλιτέχνες με εξαιρετικό ενδιαφέρον, τον Mustafa, έναν 24χρονο μουσουλμάνο ποιητή και τραγουδοποιό από το Τορόντο και τον  Mdοu Moctar, ένα βιρτουόζο Tuareg τραγουδοποιό και μουσικό από τη Νιγηρία.

To “New Long Leg” είναι το ντεμπούτο άλμπουμ των Dry Cleaning που μόλις κυκλοφόρησε από την 4AD και φέρει τη δημιουργική υπογραφή και των τεσσάρων μελών - Nick Buxton (drums), Tom Dowse (κιθάρα), Lewis Maynard (μπάσο) και Florence Shaw (φωνητικά). Η παραγωγή έγινε από τον John Parish στα Rockfield Studios και περιέχει τα singles Scratchcard Lanyard, Strong Feelings και Unsmart Lady. Το The Wire τους χαρακτήρισε ως την «πιο συναρπαστική κιθαριστική μπάντα αυτή τη στιγμή», η Sunday Times έγραψε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για «ένα άλμπουμ που πραγματικά δικαιολογεί το hype που είχε δημιουργηθεί» ενώ οι κριτικές μιλούν για ένα από πιο ενδιαφέροντα ντεμπούτο άλμπουμ της χρονιάς. 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

https://drycleaning.ffm.to/newlongleg

Το 2020 η 4AD έκλεισε 40 χρόνια και το γιορτάζει τώρα με την κυκλοφορία της συλλογής “Bills & Aches & Blues”. Η συλλογή περιλαμβάνει 18 διασκευές που έκαναν νέοι καλλιτέχνες της εταιρίας επιλέγοντας τραγούδια από το παρελθόν της 4AD.  Πρόκειται για ένα δημιουργικό πείραμα βασισμένο στο πνεύμα της συνεργασίας και ένα αποτύπωμα της 4AD, 41 χρόνια μετά την έναρξή της.

Το “Bills & Aches & Blues” κυκλοφόρησε στις 2 Απριλίου ψηφιακά ενώ θα είναι διαθέσιμο σε βινύλιο και σε CD στις 23 Ιουλίου. Τα κέρδη των πρώτων 12 μηνών από το Bills & Aches & Blues θα δωθούν στο The Harmony Project, ένα πρόγραμμα μετά το σχολείο, με έδρα το Los Angeles,  για παιδιά από κοινότητες και σχολεία που δεν έχουν δίκαιη πρόσβαση στη μελέτη των τεχνών ή της μουσικής.

ΑΚΡΟΑΣΗ / ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

4AD.ffm.to/billsandachesandblues 

Ο Mdou Moctar παρουσιάζει το νέο του single Afrique Victime μέσα από τον ομώνυμο νέο του δίσκο που θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαΐου από την Matador Records.

Το “Afrique Victime”, όπως ο ίδιος λέει «είναι ένα μήνυμα για όλες τις χώρες που διαθέτουν δύναμη και χρήμα και πάνε στην Αφρική για να σκοτώσουν τους ηγέτες που προσπαθούν  να ενδυναμώσουν τον κόσμο και κάνουν επανάσταση. Αυτό δημιουργεί κίνδυνο και αστάθεια για την περιοχή, ενθαρρύνει τους τρομοκράτες, ενώ οι άνθρωποι που ζουν εκεί υποφέρουν και δεν έχουν δικαιοσύνη. Η Αφρική είναι αθώα. Για να καταλάβετε, οι Γάλλοι χρησιμοποιούν το ουράνιο μας, αλλά το 90% των ανθρώπων εδώ δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.».

Με το άλμπουμ “Afrique Victime” o βιρτουόζος Tuareg τραγουδοποιός και μουσικός ενθαρρύνει τολμηρά τη σύγχρονη μουσική της Σαχάρας και τη «ροκ μουσική» συνδυάζοντας κιθαριστικές εξάρσεις, έντονους θορύβους και ηχογραφήσεις με ποιητικούς διαλογισμούς για την αγάπη, τη θρησκεία, τα δικαιώματα των γυναικών, την ανισότητα και την εκμετάλλευση της Δυτικής Αφρικής από τα χέρια των αποικιακών δυνάμεων.

 

Οι Tune-Yards κυκλοφόρησαν το πέμπτο τους άλμπουμ με τίτλο “sketchy.” μέσα από την 4AD. To άλμπουμ περιέχει 11 τραγούδια που θυμίζουν αρκετά τα πρώτα χρόνια του συγκροτήματος, ανάμεσά τους τα singles “nowhere, man”, “hold yourself” και “hypnotized” που έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Το αποτέλεσμα είναι ένας εύθυμος δίσκος με αρκετά αιχμηρούς στίχους, όμως που ήδη έχει λάβει πολύ καλές κριτικές.  

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ tuneyards.ffm.to/sketchy

Ο Μουσουλμάνος ποιητής και τραγουδοποιός, Mustafa, αποκάλυψε ένα ακόμα τραγούδι μέσα από το ντεμπούτο project του, “When Smoke Rises που θα κυκλοφορήσει στις 28 Μαΐου μέσα από το δικό του label Regent Park Songs.

Πρόκειται για το “Ali” που έρχεται μετά την κυκλοφορία των singles “Stay Alive” και “Air Forces” τα οποία και κέρδισαν άμεσα τον θαυμασμό των κριτικών, του κόσμου αλλά και άλλων καλλιτεχνών που μίλησαν για νέα σημαντική φωνή στην μουσική. Τα singles αυτά παραθέτουν σε ένα μουσικό ύφος που ο ίδιος ο Mustafa περιγράφει ως “inner city folk music” που βρίσκει έμπνευση από τους κλασσικούς της folk σκηνής, όπως η Joni Mitchell, o Bob Dylan και ο Richie Havens, αλλά διοχετεύεται μέσα από την σύγχρονη οπτική του Mustafa, της καθημερινότητας, δηλαδή, ενός νέου που ζει στο Τορόντο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ

https://mustafa.ffm.to/-ali  

 

Το ντεμπούτο άλμπουμ των The Avalanches, Since I Left You”, κυκλοφόρησε πριν από 20 χρόνια. Γι’ αυτή την επέτειο η XL Recordings το επανακυκλοφορεί στις 4 Ιουνίου μαζί με 15 remixes από MF DOOM, Stereolab, Carl Craig, κ.α.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα κυκλοφορήσει σε CD, βινύλιο και ψηφιακά όπου το καθένα θα έχει το δικό του tracklisting και σειρά τραγουδιών. Τα remixes αυτά δίνουν μια νέα ζωή στα τραγούδια του δίσκου, ενώ παράλληλα διατηρούν την χαρούμενη διάθεση των πρωτότυπων.

 

 

BREAKING MUSIC