Έρχεται τον Ιούλιο ακυκλοφόρητος δίσκος του Prince

Ο τίτλος θα είναι «Welcome 2 America» και φαίνεται ότι θα έχει έντονο πολιτικό χαρακτήρα

BREAKING
 

Ο τίτλος θα είναι «Welcome 2 America» και φαίνεται ότι θα έχει έντονο πολιτικό χαρακτήρα

Νέος δίσκος με την υπογραφή του Prince αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Ιούλιο πέντε χρόνια μετά τον ξαφνικό θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη το 2016.

Ο δίσκος κατά τα φαινόμενα ηχογραφήθηκε το 2010 στα studio Paisley Park του Prince, θα περιλαμβάνει 12 τραγούδια και θα ονομάζεται «Welcome 2 America».

Ο δίσκος έμενε ακυκλοφόρητος μέχρι τώρα και θα είναι η πρώτη νέα ηχογράφηση που κυκλοφορεί μετά τον θάνατο του Prince. Ανακοινώνοντας την κυκλοφορία του δίσκου οι άνθρωποι του Prince είπαν ότι το «Welcome 2 America» είναι ένα ντοκουμέντο της αγωνίας, της ελπίδας και του οράματος του Prince για μια κοινωνία που αλλάζει η οποία προβλέπει μια εποχή πολιτικής διαίρεσης αποπληροφόρησης και μια νέα μάχη για τη φυλετική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο δίσκος αγγίζει θέματα όπως «τα χρυσά αλεξίπτωτα», την επιδερμική φύση των social media, την κουλτούρα του celebrity που τροφοδοτείται από το reality TV και τα μονοπώλια στη μουσική βιομηχανία, καταλήγοντας τελικά ότι η Αμερική είναι «η γη των ελεύθερων - πατρίδα των σκλάβων».

Στην ανακοίνωση περιλαμβάνεται και μια ατάκα του Prince που είναι γραμμένη στο χαρακτηριστικό του στυλ:«Ο κόσμος είναι γεμάτος με αποπληροφόρηση. Το όραμα του George Orwell για το μέλλον είναι εδώ. Χρειάζεται να παραμείνουμε σταθεροί στην πίστη μας στους δύσκολους καιρούς που έρχονται».

Τα τραγούδια του album έχουν τίτλους όπως “Running Game (Son of a Slave Master),” “Born 2 Die” και “One Day We Will All B Free.”

Σημειώνεται ότι από το 2010 έως το 2012 ο Prince έδωσε περισσότερες από 80 συναυλίες σε μία περιοδεία με την ονομασία «Welcome 2 America» αλλά ποτέ δεν εξήγησε γιατί έβαλε στο ράφι τον ομώνυμο δίσκο.

Πάντως, ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κληρονόμοι του είναι ότι ο Prince δεν άφησε πίσω του διαθήκη εξαιτίας του ξαφνικού θανάτου του από τυχαία υπερβολική δόση οπιοειδούς αναλγητικού.

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει μέσω της Legacy Recordings η οποία άρχισε να κυκλοφορεί την μουσική του Prince μετά την ανατροπή μιας πρώτης συμφωνίας των κληρονόμων του με την Universal.

Photo: Prince Facebook

BREAKING MUSIC