Βρεθήκαμε στη διαδικτυακή ακρόαση του νέου δίσκου των Πυξ Λαξ

Το album – αφιέρωμα στα 30 χρόνια πορείας του συγκροτήματος κυκλοφορεί στις 16 Απριλίου

BREAKING
 

Το album – αφιέρωμα στα 30 χρόνια πορείας του συγκροτήματος κυκλοφορεί στις 16 Απριλίου

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο για το μεσημέρι της Δευτέρας για να ακούσουμε παρέα με τους Πυξ Λαξ τον δίσκο τους «Μέσα από τις φωνές των φίλων» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 16 Απριλίου.

Η αλήθεια είναι ότι ακρόαση δίσκου μέσω zoom δεν είχα ξανακάνει και τελικά αν εξαιρέσει κάποιος τα πρώτα λεπτά αμηχανίας - μέχρι δηλαδή να αρχίσουν τα τραγούδια, δεν ήταν και άσχημα.

20 τραγούδια εκ των οποίων 16 μεγάλες και κλασσικές επιτυχίες των Πυξ Λαξ ερμηνευμένα από φίλους τους, τρία νέα τραγούδια- ένα του Φίλιππου Πλιάτσικα, ένα του Μπάμπη Στόκα και μια διαφορετική διασκευή του «Άκου βρε φίλε», περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο νέο τους δίσκο.

Στη φωτογραφία βλέπετε όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν οι οποίοι παρουσιάζουν αλλιώς κλασικά τραγούδια του συγκροτήματος.

«Ήταν μεγάλο στοίχημα και για εμάς. Θέλαμε τα παλαιότερα τραγούδια μας να βρουν μια νέα ηχητική ανάσα», δήλωσε ο Φίλιππος Πλιάτσικας με τον Μπάμπη Στόκα να συμπληρώνει ότι «όλοι οι καλλιτέχνες ταίριαξαν στα τραγούδια».

Και αυτό γίνεται εμφανές ακόμα και με την πρώτη ακρόαση. «Το κάθε τραγούδι, μας έλεγε ποιον να φωνάξουμε ανάλογα με την κάθε ενορχήστρωση», πρόσθεσε ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

Για παράδειγμα το «Όλο μ’ αφήνεις να σ’ αφήσω» θα μπορούσε να είναι ένα τραγούδι της Ελεωνόρας Ζουγανέλη ή το «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις» που ερμηνεύει ο Γιάννης Κότσιρας ή το «Χωρίς Ντροπή» με τον Μίλτο Πασχαλίδη και το «Μια ζωή στο ρίσκο» με την Φωτεινή Βελεσιώτου.

Όλα τα τραγούδια παρουσιάζονται με μια ματιά προσαρμοσμένη στο σήμερα χωρίς όμως να χάνουν τίποτα από τη μαγεία του παρελθόντος και σίγουρα έχουμε μπροστά μας πολλές ακροάσεις ακόμα.

Ο Φίλιπππος Πλιάτσικας εξέφρασε την επιθυμία ο δίσκος να κυκλοφορήσει και σε βινύλιο, ενώ σε ερώτηση του loaded.gr για συναυλίες είπε ότι «στόχος είναι τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου να αρχίσουμε να παίζουμε με όποιες συνθήκες μας πουν. Όσο για μία συναυλία παρουσία όλων των καλλιτεχνών θα ήταν μια πολύ ωραία ιδέα - αρκεί να βρούμε έναν μεγάλο χώρο».

Κυκλοφορεί την Παρασκευή 16 Απριλίου από τη Minos EMI, a Universal Music Company

BREAKING MUSIC