«Συναυλία στο ραδιόφωνο» με Χρήστο Θηβαίο, Βίκυ Καρατζόγλου, Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη

Την Κυριακή 18 Απριλίου παρακολουθούμε ακούμε μελοποιημένη ποίηση μέσα από τον Αθήνα 9.84

BREAKING
 

Την Κυριακή 18 Απριλίου παρακολουθούμε ακούμε μελοποιημένη ποίηση μέσα από τον Αθήνα 9.84

Αφιέρωμα σε μία από τις πλέον πολύτιμες ιστορίες του ελληνικού τραγουδιού, την μελοποιημένη ποίηση. Σπουδαίοι συνθέτες μετρήθηκαν με ορισμένα από τα πιο σημαντικά κείμενα του σύγχρονου ελληνικού Λόγου.

Ο Χρήστος Θηβαίος, ένας δημιουργός και βαθιές επιρροές –και αναφορές- στο έργο του από τους Έλληνες ποιητές καλεί την Βίκυ Καρατζόγλου και τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη, σε μία συναυλία με τραγούδια γραμμένα από το 1963 μέχρι τις μέρες μας. Ο λόγος του Ελύτη, του Σεφέρη, του Καρυωτάκη, του Λαπαθιώτη, του Καββαδία, συναντά τον Αναγνωστάκη, τον Γκανά, τον Χιόνη, την Παππά, τον Παράσχο, και τις μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη, του Θάνου Μικρούτσικου, του Δημήτρη Παπαδημητρίου, του Νίκου Ξυδάκη, της Λένας Πλάτωνος, του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα, του Μιχάλη και του Παντελή Καλογεράκη.

Μαζί τους τρεις σπουδαίοι μουσικοί.

Ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά, που ανέλαβε και την ενορχηστρωτική επιμέλεια, ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης στις κιθάρες και ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα τύμπανα.

Η συναυλία θα μεταδοθεί από τη συχνότητα του σταθμού 98,3 και ταυτόχρονα θα μεταδίδεται με εικόνα στο κανάλι του Αθήνα 9,84 στο YouTube αλλά και στο site.

Παρουσιάζουν: Οδυσσέας Ιωάννου - Σαπφώ Ματσιώρη

*Όλοι οι συντελεστές των παραστάσεων τηρούν τα μέτρα ασφαλείας/προστασίας και πριν τις ηχογραφήσεις κάνουν rapid test, σε συνεργασία με τα Πρότυπα Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα Medicity.

 

BREAKING MUSIC