Γ. Μήτσης - Κ. Λεγάκη: «Οι ψυχές μας θα είναι πάντα εδώ»

Οι δύο καλλιτέχνες γράφουν στο loaded.gr με αφορμή το νέο τραγούδι τους

BREAKING
 

Οι δύο καλλιτέχνες γράφουν στο loaded.gr με αφορμή το νέο τραγούδι τους

Πριν λίγες ημέρες ο Γιάννης Μήτσης και η Κορίνα Λεγάκη κυκλοφόρησαν το single με τίτλο «Οι Ψυχές Μας Θα ‘Ναι Πάντα Εδώ», ένα τραγούδι που μιλά για την αγάπη όπως την ερμηνεύει ο καθένας μας. 

Η μουσική και οι στίχοι είναι του Νόμικ και η παραγωγή του Γιώργου Ανδρέου από έναν δίσκο που θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα.

Με αφορμή τη συνεργασία τους ο Γιάννης Μήτσης και η Κορίνα Λεγάκη, γράφουν στο loaded.gr

 

Κρήτη. Εφηβεία. Μπλου τζιν, άρβυλα, βραχιόλια στα χέρια, στ' αυτιά ακουστικά. Cd-walkman. Στο repeat Ξύλινα Σπαθιά. Και στις συναυλίες με την τότε μπάντα μου. Που να το φανταστώ τότε πως θα μοιραζόμουν με ένα από τα μέλη του αγαπημένου μου συγκροτήματος ένα τραγούδι;

Απέναντι από τον Λευκό Πύργο, στο θρυλικό "Ντορέ", Φθινόπωρο του 2020. Πίνουμε καφέ και συζητάμε με τον Γιάννη Μήτση για τον δίσκο του και το ντουέτο μας.

"Οι ψυχές μας θα' ναι πάντα εδώ". Το ζήτησε από τον αγαπημένο του φίλο Νόμικ ο Γιάννης. Κι εκείνος του το χάρισε, μαζί και κάποιους ακόμα υπέροχους στίχους του που ο Γιάννης τους έντυσε με μουσική κι έγιναν τραγούδια πανέμορφα του νέου δίσκου του.

Ο στίχος του τραγουδιού μας, σε πρώτη ανάγνωση, ερωτικός. Ο έρωτας όμως ποτέ δεν είναι ξεκομμένος από όλη μας τη ζωή, σε κάθε της διάσταση. "Σαν περνάς τις θολές γραμμές του πόνου, μη ρωτάς που θα είμαστε του χρόνου". Σε κάποια καλύτερη, υγιέστερη, πιο ελεύθερη φάση.

Κορίνα

Σε αυτό το άλμπουμ συνεργαστήκαμε με το Νόμικ, ο οποίος έγραψε πολλούς από τους στίχους  των τραγουδιών μου. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας προέκυψε και αυτό το κομμάτι, «Οι ψυχές μας θα ναι πάντα εδώ», μία αποκλειστικά δική του δημιουργία που ερμηνεύσαμε εγώ και η Κορίνα.

Παρόλο που ήταν ένα κομμάτι διαφορετικό από αυτά που έχω κάνει μέχρι σήμερα, αποφάσισα να το εντάξω στη δουλειά μου. Κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του, ο ντράμερ είχε την ιδέα να προτείνουμε στην Κορίνα Λεγάκη να το τραγουδήσει μαζί μου. Συμφώνησα να της το στείλουμε μιας και για μένα η Κορίνα έχει μία φωνή παγκόσμια, ξεπερνάει τα σύνορα του τόπου μας, είναι μία μεγάλη φωνή.

Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, μιας και οι φωνές μας ταίριαξαν πολύ αρμονικά και το κομμάτι πήρε άλλη διάσταση. Έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μας...

Βέβαια ο μάγος που έφτιαξε αυτό το όμορφο ηχητικό περιβάλλον και τοποθέτησε τις φωνές μας έτσι ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα, είναι ο Γιώργος Ανδρέου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτή η συνεργασία με το Γιώργο και τη Κορίνα και τους ευχαριστώ!

Γιάννης

BREAKING MUSIC