Κυριακή του Πάσχα με «Συναυλία στο ραδιόφωνο»

Η Αναστασία Μουτσάτσου και ο Ζαχαρίας Καρούνης στην τρίτη συναυλία του Αθήνα 9.84

BREAKING
 

Η Αναστασία Μουτσάτσου και ο Ζαχαρίας Καρούνης στην τρίτη συναυλία του Αθήνα 9.84

Εν αρχή ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο λόγος. Ο Αθήνα 98,4 εστιάζει στον λόγο του ελληνικού τραγουδιού και παρουσιάζει με ήχο και εικόνα 11 ραδιοφωνικές συναυλίες που δημιουργήθηκαν ειδικά γι’ αυτό το αφιέρωμα και δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ ξανά μέχρι σήμερα.

Στην τρίτη συναυλία αυτής της σειράς η Αναστασία Μουτσάτσου και ο Ζαχαρίας Καρούνης συμπράττουν στη σκηνή του Σταυρού του Νότου για να ερμηνεύσουν τα τραγούδια «αγνώστου πατρός», δηλαδή γνωστά παραδοσιακά τραγούδια ή νεότερα που δημιουργήθηκαν από σύγχρονους δημιουργούς που μελοποίησαν τους στίχους.

Τραγούδια που ο αρχικός τους δημιουργός παραμένει άγνωστος, διαμορφώθηκαν μέσα στα χρόνια με τη συμβολή πολλών ανθρώπων κι έτσι διασώθηκαν μέσα από την παράδοση μέχρι τις μέρες μας. Τραγούδια που μεταδίδονταν από στόμα σε στόμα για πολλά χρόνια και με όλες τις προσθήκες και τους αυτοσχεδιασμούς έγιναν τελικά κοινή δημιουργία και κτήμα ενός ολόκληρου λαού.

Ανάμεσά τους και τραγούδια που δημιούργησαν νεότεροι συνθέτες πάνω σε στίχους που δεν είχαν μελοποιηθεί όπως τα: «Τα λιανοτράγουδα» του Μάνου Χατζιδάκι, «Σαν την αγάπη την κρυφή» του Δημήτρη Παπαδημητρίου, «Κόκκινα χείλη φίλησα» του Νίκου Γράψα , «Βασιλική» του Νίκου Ζιώγαλα.

Τραγούδια με ήχο οικείο, γήινο και απέριττο, στίχοι εμπνευσμένοι από τον κύκλο της ζωής, την απώλεια, την αγάπη, τη μοναξιά, την ελευθερία, που μένουν ζωντανά στα αυτιά και την καρδιά μας και πάντα βρίσκουν τη θέση τους στις χαρές, στις λύπες, στους καημούς, στους έρωτες, στα γιορτινά μας τραπέζια και τη συλλογική μας μνήμη (Τζιβαέρι, Στο ‘πα και στο ξαναλέω, Άνοιξαν τα δέντρα ούλα, Μήλο μου κόκκινο).

Η Αναστασία Μουτσάτσου και ο Ζαχαρίας Καρούνης, με κοινή καταγωγή από τη Λακωνία μεγάλωσαν με παραδοσιακά τραγούδια και ο καθένας με το δικό του δημιουργικό τρόπο άντλησε έμπνευση από τον αστείρευτο μουσικό πλούτο της παραδοσιακής μας μουσικής.

Η συναυλία θα μεταδοθεί από τη συχνότητα του σταθμού 98,3 και ταυτόχρονα θα μεταδίδεται με εικόνα στο κανάλι του Αθήνα 9,84 στο YouTube αλλά και στο site του σταθμού.

Μαζί τους:

  • Νίκος Κατσίκης: λαγούτο, μπαγλαμά, μπουζούκι 
  • Μάνος Αχαλινωτόπουλος: κλαρίνο, φλογέρες
  • Ντίνος Χατζηιορδάνου: ακορντεόν
  • Βασίλης Κετεντζόγλου: κλασική κιθάρα
BREAKING MUSIC