Ο Γιώργος Σκιαδόπουλος διασκευάζει τη «Μαργαριταρένια μου»

Πρόκειται για το πρώτο single σε συνεργασία με τον Στάθη Δράκο μέσα από το πρώτο του EP «Cine Ντράμα»

BREAKING
 

Πρόκειται για το πρώτο single σε συνεργασία με τον Στάθη Δράκο μέσα από το πρώτο του EP «Cine Ντράμα»

Ο Γιώργος Σκιαδόπουλος (Skiado), μετά από μια πολύ όμορφη πορεία ως κιθαρίστας και συνθέτης του συγκροτήματος «Perfume» (εμφάνιση με τον Robbie Williams στο Rockwave Festival, εμφάνιση στο Φεστιβάλ «Μάταλα», νικητές στο Jumping Fish της Cosmote, τηλεοπτικές εμφανίσεις στην εκπομπή «The Music Project» του Alpha, κ.α) επανα-συστήνεται μουσικά με το προσωπικό του project «Skiadο» και το πρώτο του EP «Cine Ντράμα».

 

Πραγματοποιώντας τις παραγωγές στο home studio του στη Ρόδο, δημιουργεί μουσική που παντρεύει το cinematic και ορχηστρικό στοιχείο έχοντας ως βάση τον ελληνικό στίχο και την παραδοσιακή ελληνική μουσική. Πρώτο single που κυκλοφόρησε είναι η «Μαργαριταρένια μου» σε συνεργασία με τον Στάθη Δράκο (Minor Project), έναν υπέροχο ερμηνευτή.

Η «Μαργαριταρένια μου» είναι ένα κομμάτι που μιλάει για τη Λωξάντρα, η οποία όσο καιγόταν η Σμύρνη, κατάφερε να σώσει τα δυο της παιδιά αλλά όχι το τρίτο και μικρότερο κοριτσάκι της. Παρ ’όλα αυτά δεν το ξεχνάει και τη γλυκονανουρίζει καθημερινά με τα λόγια που ακούγονται στο τραγούδι..

Οι βασικές μουσικές επιρροές κυμαίνονται κάπου μεταξύ Μάνου Χατζιδάκι, Usurum, Max Richter, Ólafur Arnalds, Radiohead καθώς και Steven Wilson και βασικός στόχος του «Cine Ντράμα» είναι να αναδείξει όμορφα παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια με διασκευές που θα βγάζουν συναίσθημα και ποικιλόμορφη μουσικότητα.

Παράλληλα, γράφει τη μουσική για διάφορα διαφημιστικά spot, για ταινίες μικρού μήκους καθώς και για (χορευτικές) παραστάσεις.

Βρείτε τον Skiado στα Social Media:

BREAKING MUSIC