«Η κρατική απαγόρευση πλήττει και διώκει την μουσική και την τέχνη»

Επιστολή των Οργανισμών συλλογικής διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων Ήχου προς τα συναρμόδια Υπουργεία

BREAKING
 

Επιστολή των Οργανισμών συλλογικής διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων Ήχου προς τα συναρμόδια Υπουργεία

Επιστολή μέσω της οποίας εκφράζουν την έκπληξη, την αγανάκτηση και την απογοήτευσή τους, απέστειλαν προς τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, τα σωματεία των Οργανισμών συλλογικής διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων Ήχου με αφορμή την απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

Όπως σημειώνουν «πρόκειται περί απαγόρευσης που είναι ζήτημα αν έχει ένα προηγούμενο παγκοσμίως και με δεδομένο ότι επιτρέπεται μόνον η λειτουργία εξωτερικών/υπαίθριων χώρων, η απαγόρευση αυτή είναι, επιεικώς, ακατανόητη. Οι Οργανισμοί μας και το σύνολο των Δικαιούχων που εκπροσωπούν, σας μεταφέρουν την ΕΚΠΛΗΞΗ την ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, αλλά πια και την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ τους».

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί και Υφυπουργοί,

Η ανακοίνωση για το «άνοιγμα» των καταστημάτων εστίασης συνοδεύεται από μία απαγόρευση: Τη χρήση Μουσικής!!!!

Πρόκειται περί απαγόρευσης που είναι ζήτημα αν έχει ένα προηγούμενο παγκοσμίως...

Mε δεδομένο ότι επιτρέπεται μόνον η λειτουργία εξωτερικών/υπαίθριων χώρων, η απαγόρευση αυτή είναι, επιεικώς, ακατανόητη.

Οι Οργανισμοί μας και το σύνολο των Δικαιούχων που εκπροσωπούν, σας μεταφέρουν την ΕΚΠΛΗΞΗ την ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, αλλά πια και την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ τους..

ΕΚΠΛΗΞΗ. Γιατί η κρατική απαγόρευση πλήττει και διώκει την Μουσική και την Τέχνη.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ. Γιατί πλήττεται και το τελευταίο εισόδημά μας, αυτό από τη δημόσια εκτέλεση ηχογραφημένης μουσικής.

Η κρατική απαγόρευση, που συμπίπτει με την έναρξη του τουρισμού, φανταζόμαστε θα συμφωνείτε ότι εκθέτει και προσβάλλει την χώρα διεθνώς..

Αναλογισθείτε ότι όλα τα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας εφαρμόζονται, υπό το πρίσμα της αρχής της αναλογικότητας.

Η απαγόρευση της χρήσης μουσικής είναι βάρβαρο, δυσανάλογο και αντιαισθητικό μέτρο.

Αντί της απαγόρευσης, που πρέπει να ανακληθεί αμέσως, είμαστε βέβαιοι ότι αρκεί  μία  ΣΥΣΤΑΣΗ για τη χρήση μουσικής σε συγκεκριμένη ένταση, στην οποία πρέπει να προβείτε.

Με τιμή

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανισμών

  • AΠΟΛΛΩΝ
  • ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
  • ΕΔΕΜ
  • ΕΡΑΤΩ
  • GEA
  • GRAMMO

BREAKING MUSIC