Νέο album για τον Βασίλη Καράμαλη

Το ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Café Aman Amerika παρουσιάζει το «Periplanisis»

BREAKING
 

Το ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Café Aman Amerika παρουσιάζει το «Periplanisis»

Μετά την κυκλοφορία των δύο κομματιών «Badaya» και «Flamenco Thoughts» που έδωσαν καθαρά το στίγμα της επερχόμενης δουλειάς του και αγαπήθηκαν από το κοινό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ήρθε η στιγμή ο μουσικός και συνθέτης Βασίλης Καράμαλης  να παρουσιάσει ολοκληρωμένο το καινούριο album του, με ένα τίτλο που περιγράφει και όλη τη ζωή του … «Periplanisis».

Πρόκειται για ένα ορχηστρικό εγχείρημα με πλούσια ηχοχρώματα, που ταξιδεύει τον ακροατή στις γειτονιές του κόσμου, σε μια περιπλάνηση από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη και από εκεί στη Μεσόγειο, για να καταλήξει στα Δωδεκάνησα! 

Η πολύχρονη μουσική διαδρομή του Βασίλη Καράμαλη στην Αμερική καθορίζει το ύφος της συγκεκριμένης δουλειάς, που αποτελεί μια δυναμική κατάθεση στο χώρο της world music, όπου το μπουζούκι κρατάει ένα ξεχωριστό ρόλο.

Στο album “Periplanisis” συμμετέχει μια πλειάδα εξαιρετικών μουσικών, βάζοντας ο καθένας το δικό του στίγμα, με ξεχωριστή την παρουσία του Sito Sanchez, της Σπυριδούλας Μπάκα και της Christina Jackson στα φωνητικά.

Το εξώφυλλο είναι έργο του καλλιτέχνη Γιάννη Μαϊδανού, με τίτλο “ Bicycle in the sky» (ευγενική παραχώρηση της κόρης του Θάλειας Παπαδημητρίου).

Το album είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Λίγα λόγια για τον συνθέτη

Ο Βασίλης Καράμαλης υπήρξε ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Café Aman Amerika, που έγραψε ιστορία στην Αμερική, αλλά και στην Ευρώπη, την περίοδο 1994 – 98. Ακολούθησαν σημαντικές συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες και συναυλίες στα μεγαλύτερα θέατρα της Αμερικής. Τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και μένει μόνιμα στην Ρόδο.

Track list

  1. Brake the ice
  2. From New York
  3. Badaya
  4. Flamenco thoughts
  5. Mediterranean issue
  6. The bridge
  7. Periplanisis
  8. Waltz of Ariadne
  9. After the rain
  10. Dance of Tsampika
BREAKING MUSIC