Import Music

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Ηρώδειο

IMPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

29/06/2021


__ Χώρος

Ηρώδειο

 Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη


__ Εισιτήρια

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 60€ • ΖΩΝΗ Α΄ 50€ | ΖΩΝΗ Β΄ 40€ | ΖΩΝΗ Γ΄ 30€ • ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 25/20/15€ • ΦΟΙΤΗΤΙΚO / 65+ / ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 16/12€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚO ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€

 

Στη μουσική παράσταση με τίτλο «Δυο Σταθμοί», θα παρουσιάσει τα «Τραγούδια για τους μήνες» του Δ.Παπαδημητρίου και το «Γρήγορα η ώρα πέρασε» του Ν.Ξυδάκη

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, επιλέγει να παρουσιάσει δύο σημαντικούς και αξέχαστους σταθμούς στη μουσική της πορεία, στο Ηρώδειο.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη κατά τη διάρκεια της σπουδαίας πορείας της, έχει ερμηνεύσει τραγούδια μεγάλων Ελλήνων αλλά και ξένων συνθετών, έχει μαγέψει με τη μουσική της δεκάδες χώρες του εξωτερικού και έχει σημαδέψει με τη μοναδική χροιά της, τις ομορφότερες αναμνήσεις μας.

Φέτος, είναι μια ευτυχής και ιστορική συγκυρία η παρουσία της στο Ηρώδειο με το αφιέρωμα σε δύο αγαπημένους από κοινό και δημιουργούς δίσκους που θεωρούνται πια, κλασσικοί. Οι δύο πολύτιμοι αυτοί δίσκοι, υπογράμμισαν με τον καλύτερο τρόπο το ταλέντο των καλλιτεχνών, ενώ παράλληλα μας υπενθύμισαν την αξία του ποιητικού λόγου:

Τα “Τραγούδια για τους μήνες” σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου

(έτος κυκλοφορίας 1996)

Γρήγορα η ώρα πέρασε” σε μουσική Νίκου Ξυδάκη

(έτος κυκλοφορίας 2006).

Τα “Τραγούδια για τους μήνες”, είναι ένας κύκλος μελοποιημένων ποιημάτων των Οδυσσέα Ελύτη, Σαπφούς, Μαρίας Πολυδούρη, Κώστα Καρυωτάκη και Μιχάλη Γκανά αλλά και δημοτικών διστίχων σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ο δίσκος “Γρήγορα η ώρα πέρασε”, κυκλοφόρησε δέκα χρόνια μετά τα “Τραγούδια για τους μήνες”. Ο Νίκος Ξυδάκης μελοποίησε ποιήματα της Σαπφούς σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη, αλλά και ποίηση των Κώστα Καρυωτάκη,  Κ.Χ. Μύρη και Διονύση Καψάλη, ενώ συμμετέχει και ερμηνευτικά στον δίσκο.

Για πρώτη φορά, οι δύο αυτοί κορυφαίοι δίσκοι – σταθμοί θα παρουσιαστούν με τη συνοδεία της διεθνούς αναγνωρισμένης Καμεράτας, (με την οποία η Ελευθερία Αρβανιτάκη συναντιέται για πρώτη φορά επί σκηνής), σε μουσική διεύθυνση του πολυβραβευμένου μαέστρου, υποψήφιου για Grammy, Γιώργου Πέτρου. Δύο από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες, μας ξαναχαρίζουν τη μουσική τους και τιμούν τη στενή συνεργασία και πολύχρονη σχέση με την ερμηνεύτρια.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί ο δίσκος “Γρήγορα η ώρα πέρασε” με την συμμετοχή επί σκηνής του Νίκου Ξυδάκη, ενώ το δεύτερο μέρος ανήκει στα “Τραγούδια για τους μήνες” του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Στην παράσταση τα τραγούδια θα παρουσιαστούν σε νέα διασκευή - ενορχήστρωση ειδικά διαμορφωμένη για μεγάλο σύνολο από τον ίδιο τον συνθέτη.

Η Καμεράτα θα συνοδεύσει ιδανικά τη φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη,  χαρίζοντας στο κοινό μια παντοτινή ανάμνηση.

Ενορχηστρώσεις:

Δημήτρης Παπαδημητρίου, “Τραγούδια για τους μήνες”

Νίκος Πλατύραχος, “Γρήγορα η ώρα πέρασε”

Σολίστες:

  • Θωμάς Κωνσταντίνου, λαϊκά έγχορδα
  • Γιάννης Κυριμκυρίδης, πιάνο
  • Κώστας Μερετάκης, λαϊκά κρουστά

Προπώληση Εισιτηρίων: aefestival.gr | tickets.aefestival.gr | www.ticketservices.gr 

Στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ( Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου) και στα καταστήματα Public

IMPORT MUSIC