Οι συναυλίες στα φετινά Αισχύλεια

Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Κότσιρας, Σωκράτης Μάλαμας, Νατάσσα Μποφίλιου, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Γεωργία Νταγάκη και πολλοί ακόμα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα

BREAKING
 

Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Κότσιρας, Σωκράτης Μάλαμας, Νατάσσα Μποφίλιου, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Γεωργία Νταγάκη και πολλοί ακόμα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα

47 χρόνια μετρά το Φεστιβάλ «Αισχύλεια» και φέτος μας δίνει ραντεβού από τις 22 Αυγούστου με ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Τα Αισχύλεια 2021 περιλαμβάνουν αυστηρά επιλεγμένες εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής και ποιότητας, παραστάσεις, συναυλίες, εικαστική εγκατάσταση και κινηματογραφικές προβολές.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Παλαιό Ελαιουργείο, έναν χώρο, που έχει άρρηκτα συνδεθεί με τα Αισχύλεια και έχει αγαπήσει το φιλότεχνο κοινό, που φέτος διαμορφώνεται με τα απαραίτητα κενά, ώστε να πληρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους θεατές.  Μάλιστα μειώνεται το εισιτήριο από τα 12 στα 10 ευρώ, κατ’ άτομο, καθώς γίνεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε το κοινό, να επανασυνδεθεί με τον πολιτισμό, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής.

 

Το πρόγραμμα των συναυλιών στα Αισχύλεια

Στο Παλαιό Ελαιουργείο μεταφέρεται η έναρξη του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2021 με την ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα και τον πιανίστα Γιώργο Παπαχριστούδη. Η εναρκτήρια συναυλία που είχε προγραμματιστεί για τον Αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας, θα πραγματοποιηθεί τελικά στη σκηνή του Παλαιού Ελαιουργείου στις 22 Αυγούστου (ώρα 20.30).

Η μεταφορά κρίθηκε απαραίτητη, καθώς εντός του Αρχαιολογικού χώρου, επιτρέπεται εξαιρετικά μειωμένος αριθμός θεατών, σε σχέση με το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού που επιθυμεί να παρακολουθήσει τη μουσική παράσταση.

Η Φωτεινή Δάρρα, θα προσφέρει ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι, με τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων και διεθνών συνθετών, καθώς και από το δικό της ρεπερτόριο, ενώ στο πιάνο θα την συνοδεύσει ο Γιώργος Παπαχριστούδης.

Σημειώνεται ότι η συναυλία είναι δωρεάν, με δελτίο εισόδου που μπορείτε να προμηθευτείτε από τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων. Η διάθεση έχει αρχίσει.

Στις 23 Αυγούστου ο Σωκράτης Μάλαμας έρχεται ένα χρόνο μετά το περσινό καλοκαίρι με αγαπημένα τραγούδια της μέρας και της νύχτας από την αρχή της καριέρας του έως σήμερα,  που τον καθιέρωσαν ως κιθαρίστα και τραγουδιστή. Μαζί του στο τραγούδι η Ιουλία Καραπατάκη. Η συναυλία είναι χορηγία της Περιφέρειας Αττικής για τα 90 χρόνια της ομάδας του Πανελευσινιακού. Είσοδος με πρόσκληση από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.

Στις 30 Αυγούστου το Φεστιβάλ Αισχύλεια συστήνει τους George Avramidis  And The Invented Memories Feat. Alexandra Sieti σε μελωδίες και τραγούδια που συνδυάζουν jazz ακούσματα με παραδοσιακά στοιχεία Κέλτικης μουσικής. Η τρομπέτα του George Avramidis  και τα φωνητικά της Αλεξάνδρας Σιετή, η οποία ξεχώρισε στο φετινό Voice Of Greece, εναλλάσσονται δημιουργώντας μοναδική ατμόσφαιρα.

Τη σκυτάλη παίρνει στις 31 Αυγούστου ο Γιάννης Κότσιρας, ο οποίος έρχεται για να μας πει «Κοίτα γύρω», μέσα από τον τίτλο της φετινής καλοκαιρινής περιοδείας του, αλλά και του ομώνυμου τραγουδιού, που ήδη έχει ξεχωρίσει από τον νέο του δίσκο σε μουσική  Χριστόφορου Γερμενή και στίχους του ίδιου. Μαζί του στο τραγούδι η Δήμητρα Μπουλούζου.

Ο Σεπτέμβριος ανοίγει δυναμικά (1/9) με τη συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη με τίτλο «Έρωτα εσύ…», η οποία θα έχει στο πλευρό της τους Κατερίνα Πολέμη, Ευστάθιο Δράκο. Μια μουσική περιπλάνηση στον ερωτικό λόγο μέσα από τραγούδια που έχουμε λατρέψει, με τη σφραγίδα της Δήμητρας Γαλάνη. Ειδική συμμετοχή: από την  τραγουδοποιό & ερμηνεύτρια Παυλίνα Βουλγαράκη και τον νεαρό ερμηνευτή Δημήτρη Κόψη.

Στις 6 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, με τη Γεωργία Νταγάκη, σε με μια μουσική συνεύρεση που ενώνει τον Βορρά με τον Νότο, τη Θεσσαλονίκη με την Κρήτη. Δύο κόσμους με ξεχωριστά χαρακτηριστικά αλλά με κοινό παρονομαστή την αλήθεια και το πάθος στην έκφραση. Opening act  Μπάμπης Τζανιδάκης & the Band.

Η τριάδα της επιτυχίας των Νατάσσας Μποφίλιου, Θέμη Καραμουρατίδη, Γεράσιμου Ευαγγελάτου, παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Η εποχή του θερισμού», βασισμένη στον τελευταίο ομότιτλο δίσκο τους που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, στις 20 Σεπτεμβρίου. Μια νέα πρόταση με την εκρηκτική σκηνική ενέργεια της Νατάσσας Μποφίλιου και των συνοδοιπόρων της.

 

BREAKING MUSIC