«Με οδηγό τον λιτό, στοχαστικό, ανακουφιστικό στίχο του Κώστα Φασουλά»

Ο τραγουδοποιός Χάρης Γιούλης, γράφει στο loaded για το τραγούδι «Πέτρα»

BREAKING
 

Ο τραγουδοποιός Χάρης Γιούλης, γράφει στο loaded για το τραγούδι «Πέτρα»

Πριν λίγες ημέρες, κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group το τραγούδι «Η Πέτρα» σε μουσική και ερμηνεία του Χάρη Γιούλη και στίχους του Κώστα Φασουλά. Ο Χάρης Γιούλης έχει μέχρι τώρα στο ενεργητικό του τρεις προσωπικούς δίσκους και πολλές συνεργασίες σαν τραγουδιστής και κιθαρίστας με κορυφαίους δημιουργούς και ερμηνευτές.

Ο Χάρης Γιούλης γράφει στο loaded.gr για το νέο του τραγούδι αλλά και την συνεργασία του με τον Κώστα Φασουλά.

«Έχουν περάσει μερικά χρόνια από την τελευταία δισκογραφική μου δουλειά το "Κράτα την Άνοιξη" σε ποίηση Γιώργου Δουατζή που έχει επηρεάσει ιδιαίτερα τη ζωή μου, αλλά ένιωθα πως χρειάζομαι να εκφράσω το τώρα ξανά και ξανά, γιατί έτσι είναι το ανήσυχο πνεύμα της δημιουργίας.

Μία μέρα ένας φίλος με παρακάλεσε να τον πάω στο σπίτι του Κώστα Φασουλά και έτσι ξεκίνησαν όλα. Ήταν σαν να γνωριζόμασταν χρόνια.  Έκτοτε βρισκόμασταν πιο συχνά και κάποια μέρα στο άσχετο ήρθε ένα email με τους στίχους της "Πέτρας" από τον Κώστα και ένα τηλεφώνημά του που με πολύ ήρεμη φωνή μου είπε "αυτό είναι το τραγούδι μας".

Στην αρχή σάστισα γιατί δεν το περίμενα, ύστερα σάστισα ξανά γιατί με πέτυχε τη στιγμή της ζωής μου που ήταν αυτά που ήθελα να πω συμπυκνωμένα, ποιητικά και προφητικά.

Έτσι άρχισε ένα ταξίδι λόγου με εικόνες ήχων με εκρήξεις συναισθημάτων μέχρι να βρω μέσα μου την "Πέτρα" και να σταθώ.

Δεν είναι εύκολο τραγούδι συνθετικά μουσικά, γιατί η φόρμα του είναι πολύπλοκη. Ήθελα να πετύχω αυτό το πέταγμα ψηλά πάνω απ’ τα καθημερινά κάτι που σε παρασύρει μακριά και βαθιά ταυτόχρονα, με οδηγό τον λιτό, στοχαστικό, ανακουφιστικό στίχο του Κώστα Φασουλά.

Η λύση ήταν μία: να το αγαπήσω πολύ αυτό το τραγούδι μέχρι να ξεχάσω τον χρόνο και τον κόπο και να φτάσω στην «Πέτρα» όπως την ακούτε.

Δεν ξέρω αν πέτυχα κάτι από αυτά ο χρόνος θα το δείξει.

Ευχαριστώ το Ogdoo music group για την βοήθεια και την υπομονή στη συνεργασία μας».

BREAKING MUSIC