Export Music

H Mary Lattimore στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

EXPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

03/08/2021


__ Χώρος

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

 ΛΟΦΟΣ ΝΥΜΦΩΝ - ΘΗΣΕΙΟ


__ Εισιτήρια

20 ευρώ

 

Διακεκριμένη μουσικός, αρπίστρια και συνθέτης η Αμερικανίδα Mary Lattimore, με έδρα το Λος Άντζελες, έχει κατορθώσει να μαγνητίσει το ενδιαφέρον

Η διάσημη αρπίστρια Mary Lattimore, θα βρεθεί στην Αθήνα για μία και μοναδική συναυλία γεμάτη θεσπέσιες και ατμοσφαιρικές μελωδίες την Τρίτη 3 Αυγούστου  στο λόφο των Νυμφών του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

«plays the harp like wind through the leaves—in circles that slowly spiral outward, shifting the scenery in small gestures that open to wide vistas».

Lars Gotrich

Αστερισμοί του καλοκαιρινού ουρανού όπως η Λύρα, ο Κύκνος και ο Σκορπιός θα μας συνοδεύουν στη διάρκεια της βραδιάς, ενώ οι πλανήτες Δίας και Κρόνος θα ανατέλλουν από τον ορίζοντα.

Μετά το πέρας της μουσικής εκδήλωσης θα ακολουθήσει παρατήρηση του θερινού ουρανού από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη στο λόφο της Πνύκας, ένα μαγευτικό σημείο της Αθήνας, με θέα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Διακεκριμένη μουσικός, αρπίστρια και συνθέτης η Αμερικανίδα Mary Lattimore, με έδρα το Λος Άντζελες, έχει κατορθώσει να μαγνητίσει το ενδιαφέρον τόσο των κριτικών όσο και του κοινού με ένα από τα αρχαιότερα έγχορδα μουσικά όργανα, την άρπα. Πρόκειται για μία πολύ ταλαντούχα καλλιτέχνιδα που ξεχωρίζει για τη δεξιοτεχνία της, τη μουσικότητα, την πειθαρχία και την αφοσίωσή της στην τέχνη της. Η αγάπη της για τη σύγχρονη κλασική μουσική φαίνεται να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στις συνθέσεις της και στις μελωδίες της, ενώ συνεχώς πειραματίζεται με τεχνικές για την επίτευξη ενός καθαρού, αιθέριου και μαγικού ήχου.

Έκανε τη δυναμική είσοδό της στο μουσικό στερέωμα με την κυκλοφορία του σόλο άλμπουμ της «The Withdrawing Room», το 2013. Από τότε ακολούθησαν τα «At The Dam» (2016), «Collected Pieces» (2017), «Hundreds of Days» (2018) και «Silver Ladders» (2020), τα οποία έχουν τύχει ευρείας αναγνώρισης από διεθνή μέσα όπως NPR, Pitchfork και The New Yorker. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έχει συνεργαστεί με πολλά γνωστά ονόματα της μουσικής, όπως Meg Baird, Thurston Moore, Sharon Van Etten, Jarvis Cocker, Kurt Vile, Steve Gunn, Ed Askew και Fursaxa.

Photo:http://www.marylattimore.net

EXPORT MUSIC