Πέθανε ο Dusty Hill των ZZ Top

Ήταν ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος του ιστορικού συγκροτήματος

BREAKING
 

Ήταν ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος του ιστορικού συγκροτήματος

Από την Τετάρτη 28 Ιουλίου τα μπλουζ και το ροκ του Tejas, όπως οι ίδιοι το αποκαλούσαν στον ιστορικό δίσκο τους, είναι πιο φτωχά, καθώς πέθανε σε ηλικία 72 χρονών ο Dusty Hill, μπασίστας, τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των ZZ Top.

Όπως ανακοίνωσαν τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος, Billy Gibbons και Frank Beard, ο Hill, κατά κόσμον Joseph Michael Hill, πέθανε στον ύπνο του, στο σπίτι του στο Χιούστον του Τέξας.

O Hill μαζί με τον Gibbons και τον Beard ίδρυσαν τους ΖΖ Top το 1969 και μετά από μια σειρά εκπληκτικούς δίσκους που συνδύασαν τα texas blues με το southern rock και άλλα είδη, όπως η soul και το funk, το συγκρότημα το 1983 με τον δίσκο «Eliminator» έσπασαν τα τσαρτ πουλώντας εκατομμύρια κομμάτια σε όλο τον κόσμο, καθώς η μπάντα άπλωσε τον ήχο της σε πιο χορευτικά και mainstream μονοπάτια.

Ακολούθησαν και άλλες επιτυχίες, ωστόσο, όπως είχε πει στο παρελθόν και ο Gibbons, ο βασικός ρόλος των ZZ Top ήταν τα μέλη να μπορούν να εκφράζονται με τρόπο που θα τα... κρατήσει εκτός φυλακής.

BREAKING MUSIC