Oι La Femme μας υπενθύμισαν τι σημαίνει συναυλία

 
REVIEWS

Ο μόνος τρόπος να πας σε συναυλία των La Femme και να παραμείνεις καθιστός, είναι να σε δέσουν στην καρέκλα.

Του Κωνσταντίνου Βρεττού

Χθες βράδυ στην Τεχνόπολη, οι θεατές θέλαν’ χορό, οι ταξιθέτες ήθελαν να τους κρατήσουν στις θέσεις τους και οι La Femme ήταν κάπου στο ενδιάμεσο. Μεταξύ μας, μάλλον ήθελαν το πρώτο.

Το πρόγραμμα της πρώτης και τελευταίας μέρας, καθώς η Τεχνόπολη σήμερα ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη μέρα για το Plissken Festival, ξεκίνησε με την Μαρίνα Σάττι και τους πολύ ατμοσφαιρικούς Kid Franceskoli, που σίγουρα βρήκαν χώρο σε κάποια playlist για όσους τους άκουσαν πρώτη φορά.

Τα μέχρι τότε ήρεμα νερά της Τεχνόπολης, ήρθαν να ταράξουν, όπως αναμέναμε, οι πολύ αγαπητοί στο ελληνικό κοινό, La Femme. Η αγάπη είναι αμοιβαία μάλιστα, καθώς το γαλλικό συγκρότημα επεφύλαξε εκπλήξεις στον κόσμο, τραγουδώντας δύο κομμάτια με ελληνικό στίχο, ή κάτι που έμοιαζε με αυτό τέλος πάντων.

Υπάρχει κάτι μαγικό στην ενέργεια αυτής της μπάντας, το οποίο σε ξεσηκώνει, σε ταράζει. Ε, όταν βλέπεις και τον frontman του συγκροτήματος να κόβει βόλτες και να χορεύει ανάμεσα στον κόσμο, πως γίνεται να παραμείνεις καθιστός. Οι ταξιθέτες τον «μάζεψαν» με γρήγορα αντανακλαστικά και ακολούθησαν οι πρώτες συστάσεις στο κοινό που πλέον ήταν σε μια έκσταση συναισθημάτων και ήθελε απλά να χορέψει. Ο τραγουδιστής δεν έφυγε ξανά από την σκηνή αλλά το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε, οι καρέκλες έμοιαζαν να έχουν καρφιά επάνω τους, με τον κόσμο να είναι μονίμως όρθιος. Οι υπεύθυνοι της Τεχνόπολης, φανερά ανήμποροι να διαχειριστούν την κατάσταση, έφτασαν στο σημείο να κλείσουν τα φώτα, δίκην τιμωρίας. Το συγκρότημα απορούσε για όσα συνέβαιναν, «This is Fucked up» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Το αγαπημένο «Antitaxi» δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και το δικό μας αίσθημα ικανοποίησης έμεινε επίσης ανεκπλήρωτο. Οι La Femme αποχώρησαν από την σκηνή της Τεχνόπολης με άκομψο τρόπο και η συναυλία αυτή έμελλε να γίνει η πρώτη που διακόπτεται σε καιρούς πανδημίας. «Και στα μέσα μεταφοράς συνωστιζόμαστε αλλά για αυτό δεν κάνετε τίποτα» μουρμούριζαν οι θεατές προς την έξοδο. Και άδικο δεν έχουν.

Η συναυλία μπορεί να διακόπηκε, αλλά το σίγουρο είναι ένα.
Rock n’ Roll is not dead!

REVIEWS