«Τα Βήματα»: Ένα τραγούδι με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ζώων

«Είναι η ιστορία του καθένα που, φυλακισμένος στη λύπη του, λαχταρά και περιμένει κάτι που δεν έρχεται»

BREAKING
 

«Είναι η ιστορία του καθένα που, φυλακισμένος στη λύπη του, λαχταρά και περιμένει κάτι που δεν έρχεται»

Πριν λίγες ημέρες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου) κυκλοφόρησε το τραγούδι «Τα βήματα» με την φωνή της Ιωάννας Εμμανουήλ σε στίχους της Γιόλας Αργυροπούλου και μουσική του Γιώργου Κωνσταντινίδη.

«Ένα τραγούδι για τη λύπη, τον πόνο και την απόγνωση που βιώνει ένας σκύλος - ο κάθε σκύλος - στο τάχα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον του Δημοτικού Καταφυγίου περιμένοντας την υιοθεσία», όπως σημειώνουν οι συντελεστές.

Η στιχουργός Γιόλα Αργυροπούλου, γράφει στο loaded.gr:

«Άκου "ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ" των Σκύλων

Που... (ΔΕΝ) γιορτάΖΟΥΝ

4 Οκτώβρη, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων επέλεξαν οι συντελεστές του τραγουδιού, «ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ» να το συστήσουν στο κοινό δίνοντας έτσι μια πρόγευση του cd που θ’ ακολουθήσει με τίτλο "ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ", μέρος των εσόδων του οποίου θα διατεθεί για τις ανάγκες της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

«ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ» είναι η ιστορία ενός σκύλου (και ταυτόχρονα πολλών) στο Δημοτικό Κυνοκομείο. Περιμένει τη δική του σειρά μετρώντας τον χρόνο με τα βήματα των επισκεπτών που έρχονται να επιλέξουν, αναζητώντας στα κελιά το σκυλί που θέλουν να πάρουν μαζί τους.

Βήματα που άλλες φορές γίνονται πιο κοντινά και άλλες ξεμακραίνουν. Αλλά ποτέ δεν φτάνουν τόσο κοντά όσο θα ήθελε.

Η ελπίδα κάθε μέρα ξεθωριάζει όλο και περισσότερο. Και ο ίδιος βιώνοντας τη ρουτίνα και την επανάληψη χάνει το κουράγιο του και παλεύει με πρωινά ξεσπάσματα και νυχτερινούς εφιάλτες.

Για πόσο ακόμα;

Πόνος, θυμός, παράπονο, απόγνωση. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα.

Στην ουσία "ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ", είναι η ιστορία του καθένα που, φυλακισμένος στη λύπη του, λαχταρά και περιμένει κάτι που δεν έρχεται.

Ένα τραγούδι- προτροπή στην υιοθεσία και ταυτόχρονα μικρό "σκούντημα" στην ανθρωπιά μας. Αυτή που, όσο και να βάλλεται δεν θα πάψει ποτέ να υπάρχει».

BREAKING MUSIC