«Το μόνο που έμενε ήταν κάποιος να τα τραγουδήσει»

Η Εμμανουέλα Νινιράκη γράφει για τον πρώτο της δίσκο «Αηδόνι στο κλουβί», σε μουσική του Χάρη Μανουσάκη

BREAKING
 

Η Εμμανουέλα Νινιράκη γράφει για τον πρώτο της δίσκο «Αηδόνι στο κλουβί», σε μουσική του Χάρη Μανουσάκη

Πριν λίγες ημέρες, κυκλοφόρησε ο δίσκος «Αηδόνι στο κλουβί», της ερμηνεύτριας Εμμανουέλας Νινιράκη με τη μουσική του Χάρη Μανουσάκη σε ποίηση Ναπολέοντα Λαπαθιώτη.

Οι δύο καλλιτέχνες, παρουσιάζουν τη δική τους προσέγγιση στα ποιήματα του σπουδαίου Ναπολέοντα Λαπαθιώτη.

Η Εμμανουέλα Νινιράκη γράφει για τη δημιουργία του δίσκου:

«Η ιστορία ξεκινά το 2005, όταν ο Χάρης δανείστηκε το βιβλίο με τα ποιήματα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη από τον Νίκο Ζουρνή. Το πρώτο βήμα είχε ήδη γίνει κι από τότε ο ποιητής έγινε παρέα για εκείνον, μελοποιώντας κάποια από τα ποιήματά του με πρώτο τη "Γλυκιά αγάπη".

Πέρασαν 3 χρόνια και είμαστε στο 2008. Ο Χάρης συνεχίζει να γράφει τραγούδια, σ' ένα διαμέρισμα στα Πετράλωνα.

Πέρασαν κι άλλα 3 χρόνια που έφεραν κι άλλα τραγούδια. Μόλις μελοποιήθηκε το τελευταίο ποίημα "Με τι λαχτάρα σε προσμένω" το μόνο που έμενε ήταν κάποιος να τα τραγουδήσει - και κάπου εδώ μπαίνω κι εγώ στην ιστορία.

Το 2016 συνάντησα το Χάρη, στο Ηράκλειο, τυχαία. Με άκουσε σ’ ένα μαγαζί που έπαιζα και την επόμενη μέρα επικοινώνησε μαζί μου, για να μου προτείνει να δουλέψουμε μαζί και να τραγουδήσω τα τραγούδια του. Ευτυχώς δέχτηκα!

Σήμερα, μετά από όλη αυτή τη δημιουργική διαδικασία, νιώθω ευτυχής που εκτός από τα 9 τραγούδια που προέκυψαν -τραγούδια που αγαπώ περισσότερο μέρα με τη μέρα- δημιουργήθηκαν συνεργασίες και ανθρώπινες σχέσεις πολύ αληθινές».

Ο δίσκος είναι διαθέσιμος σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

BREAKING MUSIC