Import Music

Η Πολυξένη Καράκογλου παρουσιάζει τον πρώτο της δίσκο

IMPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

27/10/2021


__ Χώρος

IANOS Σταδίου

 Σταδίου 24, Αθήνα


__ Εισιτήρια

Ελάχιστη κατανάλωση 4 ευρώ

 

Τα «Σημεία Στίξης» στον Ιανό στις 27 Οκτωβρίου

Η τραγουδοποιός Πολυξένη Καράκογλου και η στιχουργός Αθηνά Σπανού, θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά την καινούργια τους εργασία με τίτλο «Σημεία Στίξης».

Στην παρουσίαση στον Ιανό, συμμετέχουν οι μουσικοί Κώστας Παρίσσης στην κιθάρα, Μάριος Ιβάν Παπούλιας στο βιολί και Αιμιλιάνος Σταυρινός στο πιάνο. Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος, Νίκος Θρασύβουλου.

Λίγα λόγια για τον δίσκο

Μία πόλη ξένη που μας συστήνεται μέσα από 12 τραγούδια. Αναρωτιέται, αμφισβητεί, πολεμάει, ερωτεύεται, αγαπάει, ταυτίζεται, απορρίπτει, διεκδικεί, πέφτει και ξανασηκώνεται χωρίς όμως να σταματήσει ποτέ να κινείται σε μία σπειροειδή κίνηση που την οδηγεί λίγο πιο μπροστά κάθε φορά γιατί η κάθε απόφαση της ζωής την οδηγεί σε αυτό που είναι σήμερα και η ξένη γίνεται γνώριμη.

Η δημιουργία του κάθε τραγουδιού από τα «Σημεία Στίξης» κρύβει στην απαρχή του μια κουβέντα με την Αθηνά Σπανού που έριξε τα απαραίτητα πυροτεχνήματα και πυροδότησε την ανάγκη και των δύο να γίνει τραγούδι. Γι' αυτό και είναι μια ιστορία, πολύ προσωπική. Τραγούδια που ήδη έχουν ξεχωρίσει και οπτικοποιηθεί είναι τα «Παίρνω εγώ την ευθύνη», «Της Άνοιξης κολώνια» και «Διαμάντω».

Την ενορχήστρωση των τραγουδιών υπογράφουν οι Μάριος Ιβάν Παπούλιας και Αλέξανδρος Κούρος. Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Κώστα Παρίσση στο Studio Praxis ενώ έπαιξαν οι μουσικοί Γιώργος Βεντούρης (κoντραμπάσο), Ρήγας Βοργιάς (ηλεκτρικό μπάσο), Αλέξανδρος Ζουγανέλης (φλάουτο), Χρυσόστομος Καραντωνίου (κλασική κιθάρα), Κωνσταντίνος Κεφαλάς (τρομπέτα, φλικόρνο), Αλέξανδρος Κούρος (πιάνο, τύμπανα, κρουστά, keyboards, ηλεκτρικό μπάσο), Δημήτρης Κουφαλάκος (φαγκότο), Μάριος Ιβάν Παπούλιας (βιολί, βιόλα, μαντολίνο, φλάουτο, μεταλλόφωνο, μπαλαλάικα, μπουζούκι, μπαγλαμάς, φωνητικά), Κώστας Παρίσσης (ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες), Δέσποινα Σπανού (τσέλο), Νίκος Σταδιάτης (ακορντεόν), Αλέξης Στενάκης (κλαρινέτο), Ξενοφώντας Συμβουλίδης (όμποε), Γιώργος Ταμιολάκης (τσέλο) και Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν).

Τη γραφιστική επιμέλεια του εξωφύλλου και του booklet υπογράφει η Πηνελόπη Πατσέλλη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Link Δίσκου: https://www.ianos.gr/polixeni-karakoglou-athina-spanou--simia-stixis-cd-0517506

Link προκράτησης: https://www.ianos.gr/ticket1-poluxeni-karakoglou-athina-spanou-simeia-stixis-27-10

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€

Μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του ΙΑΝΟΥ στο Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

IMPORT MUSIC