Export Music

Iggy Pop και Liam Gallagher στο Release Athens την ίδια μέρα

EXPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

02/07/2022


__ Χώρος

Πλατεία Νερού

 Λεωφόρος Ποσειδώνος 2616, Καλλιθέα


__ Εισιτήρια

Προπώληση : 50 ευρώ. Ταμείο 53 ευρώ

 

Θα τους πλαισιώνουν οι Sleaford Mods και οι The K's

Το Release Athens 2022 υποδέχεται δύο αληθινούς θρύλους του rock'n'roll.

O Iggy Pop, μοναδικός και ασύγκριτος, επιστρέφει μετά τη θριαμβευτική εμφάνιση του 2019 για να μας χαρίσει ένα greatest hits show γεμάτο από τη δική του αστείρευτη ενέργεια. Ο Liam Gallagher, φωνή και ψυχή των Oasis κι ένας από τους τελευταίους πραγματικούς rock stars της εποχής μας, έρχεται στην Ελλάδα ακριβώς τη στιγμή που η solo καριέρα του απογειώνεται.

Δεν υπάρχει τίποτα πλέον που να μην έχει ειπωθεί ως ένδειξη θαυμασμού για το φαινόμενο που ονομάζεται Iggy Pop. Χρειάζεται να τον δεις στο φυσικό του χώρο, τη σκηνή, για να νιώσεις απόλυτο δέος για μία από τις τελευταίες εμβληματικές μορφές του rock'n'roll.

Έδωσε τον ορισμό του τι σημαίνει "ωμή ενέργεια", πενήντα χρόνια πριν, και έως σήμερα αρνείται να σταματήσει. Ακμαίος, πάντα επίκαιρος και επικίνδυνος, ένα  ανήμερο θηρίο που με την επιδραστική παρουσία του εξακολουθεί να σημαδεύει την παγκόσμια μουσική σκηνή, θα... ηλεκτροδοτήσει ξανά την Πλατεία Νερού με κλασικά τραγούδια, σαν τα "I Wanna Be Your Dog", "The Passenger", "Lust For Life", "Gimme Danger", "Down On The Street", "Some Weird Sin", "No Fun", "Nightclubbing", "I'm Bored", "Cry For Love" και πολλά άλλα.

Ο Liam Gallagher, το "bigmouth" της Britpop, με τη φωνή και το attitude του καθόρισε ολόκληρη την Βρετανική σκηνή των τελευταίων δεκαετιών, τόσο με τους Oasis όσο και με την προσωπική του καριέρα.

Αυτή τη στιγμή, θριαμβεύει πραγματικά. H δημοτικότητά του έχει εκτοξευθεί σε μεσσιανικά ύψη και οι εμφανίσεις του σε μεγάλα φεστιβάλ (Reading, Leeds, TRNSMT) αποθεώθηκαν από κοινό και κριτικούς, συστήνοντάς τον σε ένα νεανικό κοινό που πλέον μαθαίνει ποιος είναι το real thing.

Το επερχόμενο νέο album του, "C'mon You Know", θα κυκλοφορήσει στις 27 Μαΐου του 2022 με στόχο ένα ακόμα νο 1. Λίγο καιρό πριν έρθει στην Ελλάδα και το Release Athens 2022, θα δώσει δύο τεράστια sold out shows στο Knebworth, εκεί όπου οι Oasis έγραψαν ιστορία το 1996, μπροστά σε... 160.000 θεατές που εξάντλησαν τα εισιτήρια για τις συγκεκριμένες εμφανίσεις μέσα σε λίγες ώρες!

Ετοιμαστείτε για ένα setlist γεμάτο μεγαλειώδεις στιγμές, όπως τα "Live Forever, "Wonderwall", "Cigarettes and Αlcohol", "Roll With It", "Rock'n'Roll Star", "Supersonic" που μαζί με τις προσωπικές επιτυχίες του θα αποδείξουν γιατί το 2022 θα ανήκει ολοκληρωτικά στον Liam.

Τον Iggy Pop και τον Liam Gallagher θα πλαισιώνουν οι Sleaford Mods και οι The K's.

Το τρομερό ντουέτο από το Nottingham, από τα πιο αγαπημένα ονόματα του ίδιου του Iggy, και η ανερχόμενη indie-rock μπάντα από το Earlestown θα συγκροτήσουν, μαζί με τους δύο θρύλους του rock'n'roll.

Oι καιροί μας απαιτούν την ύπαρξη καλλιτεχνών σαν τους Sleaford Mods. Μοναδικούς, "αυθάδεις", ουσιαστικούς, που να μη μοιάζουν με τίποτα και με κανέναν! Τους αποκαλούν "electro-punk", "rap-punk", "electro-pop", "minimalist spoken word" και τους χαρακτηρίζουν ως "μια ποιητική έκρηξη θυμού, μια ταξική αγανάκτηση που αναζητά τρόπο να ξεσπάσει".

Ο ίδιος ο Iggy Pop έχει δηλώσει ξεκάθαρα την προτίμησή του: "Τους αγαπώ. Είναι η πιο αξιόπιστη μπάντα του καιρού μας, η οποία δεν στηρίζεται σε παραδοσιακά κλισέ για να σε κάνει να αισθάνεσαι ωραία". Κάθε περαιτέρω σχόλιο κρίνεται αχρείαστο.

Με δεκαπέντε χρόνια πορείας και έντεκα δίσκους,  ο "πολεμικός ανταποκριτής της μεσαίας τάξης", Jason Williamson, και ο "μάγος" των ήχων, Andrew Fearn, παραμένουν περίπλοκοι και ταυτόχρονα πρωτότυποι και απλοί. Το κοινό τους ολοένα μεγαλώνει, καθώς σε αυτούς αναγνωρίζουν την εναντίωση σε κάθε υποκρισία και ανισότητα, δοσμένη πάντα με πνεύμα και χιούμορ που εναλλάσσεται με την οργή. Είναι, χωρίς αμφιβολία, μια πολύ... βρετανική μπάντα που μιλά για οικουμενικά προβλήματα.

Ο τελευταίος δίσκος τους, "Spare Ribs", είναι καταπληκτικός, παρών σε κάθε λίστα με τα καλύτερα του 2021. Είναι ο ήχος δύο μουσικών γεμάτων αυτοπεποίθηση που σχολιάζουν, με τον δικό τους σαρωτικό τρόπο, τη σημερινή πραγματικότητα όπως κανείς άλλος.

Οι The K's , τέσσερις συμμαθητές από το Earlestown, ένα προάστιο ακριβώς μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ, είναι μια indie-rock μπάντα στο δρόμο προς τη μαζική αναγνώριση. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει έξι singles, ενώ ετοιμάζουν το ντεμπούτο album τους, έχοντας πάψει να αποτελούν "μυστικό" της underground σκηνής, καθώς πραγματοποιούν πλέον sold-out shows σε clubs των 2 χιλιάδων και παίρνουν θέση σε μεγάλα φεστιβάλ.

Η προπώληση συνεχίζεται κανονικά προς 50€, ενώ στο ταμείο η τελική τιμή θα είναι 53€.
 
Εισιτήρια / Προσφορές:

Διάθεση εισιτηρίων:

Τηλεφωνικά στο 11876

Online στα releaseathens.gr / viva.gr

Φυσικά σημεία: Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr

 

 

EXPORT MUSIC