«Έφυγε» η «φωνή» των Ronettes

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών η Ronnie Spector

BREAKING
 

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών η Ronnie Spector

H Ronnie Spector, η βασική «φωνή» της γυναικείας φωνητικής μπάντας The Ronettes, που με τα τραγούδια της «σφράγισε» τη δεκαετία του 1960, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Ο θάνατος της Ronnie Spector ανακοινώθηκε από την οικογένειά της, η οποία γνωστοποίησε ότι η μεγάλη τραγουδίστρια έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η Ronnie Spector γεννήθηκε Veronica Bennett στο Ισπανικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης και από τις αρχές τις δεκαετίας του 1960 άρχισε να ασχολείται με τη μουσική.

Μαζί με την μεγαλύτερη αδελφή της, Estelle Bennett, και την ξαδέλφη τους, Nedra Talley, δημιούργησαν τις Ronettes και το 1963 εκτοξεύτηκαν στο νο. 1 του Billboard με το ιστορικό «Be my baby», σε παραγωγή του Phil Spector.

Ακολούθησε πραγματική «βροχή» επιτυχιών, όπως τα «Walking in the Rain», «Do I Love You», «Baby I Love You», ενώ οι Ronettes σε κάποια φάση ήταν τόσο δημοφιλείς στη Βρετανία που στην περιοδεία τους «άνοιγαν» για αυτές ονόματα όπως οι Rolling Stones, ο Eric Clapton και οι Yardbirds.

Το συγκρότημα περιόδευσε το 1966 και με τους Beatles, ενώ η Ronnie συνεργάστηκε και με τον George Harrison, τον John Lennon και τον Ringo Starr για το πρώτο της single για την Apple Records, το «Try Some, Buy Some».

Στα τέλη της δεκαετίας του '60 η Ronnie παντρεύτηκε τον Phil Spector, ωστόσο ο ιδιόρρυθμος -για να το θέσουμε όσο πιο λεπτά γίνεται...- παραγωγός της έκανε τη ζωή κόλαση κρατώντας την φυλακισμένη στο σπίτι τους και απειλώντας τη ζωή της. Τελικά, η Ronnie απέδρασε το 1972.

Η Ronnie έκανε και σόλο καριέρα, καθώς κυκλοφόρησε μια σειρά από προσωπικούς δίσκους (ο τελευταίος το 2016), ενώ η επιρροή της απλώνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της σύγχρονης ποπ μουσικής.

 

BREAKING MUSIC