Import Music

Σταύρος Λάντσιας Trio στο Jazzet Cafe

IMPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

22/01/2022, 23/01/2022


__ Χώρος

Jazzèt Cafè

 Καραϊσκάκη 99, Χαϊδάρι


__ Εισιτήρια

Είσοδος 12 ευρώ (Δεν είναι υποχρεωτική η κατανάλωση ποτού)

 

Στις 22 και στις 23 Ιανουαρίου, θα παρουσιάζει το album του «Stavros Lantsias Trio Live at St. Paul’s Anglican Church, Athens»

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός και πολιτιστικός φορέας του υπουργείου Πολιτισμού, Music Center Athens -ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων, διοργανώνει και παρουσιάζει μέσα στο χώρο του Jazzet Music Hall, το συνθέτη και πιανίστα Σταύρου Λάντσια μαζί με τους καλλιτέχνες Ανδρέα Πολυζωγόπουλο στην τρομπέτα και το flugelhorn και τον Γιώργο Καλούδη στο τσέλο, την κρητική λύρα και τα κρουστά. 

Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, θα παρουσιαστεί ζωντανά το νέο του άλμπουμ “Stavros Lantsias Trio Live at St. Paul’s Anglican Church” που μόλις κυκλοφόρησε από την Argomusic σε διανομή από την General Music Greece.

Πρόκειται για τη ζωντανή ηχογράφηση της sold-out συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στην Αθήνα και περιλαμβάνει καινούργιες συνθέσεις του Σταύρου Λάντσια, διασκευές παλαιότερων θεμάτων του καθώς κι ένα πρελούδιο του Σοπέν.

 

Oι τρεις μουσικοί μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού γραφείου της Κυπριακής Πρεσβείας στο Βερολίνο ταξίδεψαν σε αρκετές πόλεις της Γερμανίας κάνοντας συναυλίες σε εκκλησίες, μουσεία και αίθουσες συναυλιών πάντα με ακουστικό ήχο. Σε αυτές τις περιοδείες γεννήθηκαν και οι καινούργιες συνθέσεις “As far as your eyes can see” & “Princess Waltz” εμπνευσμένες από Κυπριακούς μύθους, “The scent-Το Άρωμα” με αναφορά στο παραδοσιακό Κυπριακό τραγούδι “Το Γιασεμί” και “Growing Apart- Dedicated to Manos Χadjidakis” μια αναφορά στον Μάνο Χατζιδάκι. 

Για τον Σταύρο Λάντσια το πιάνο αποτελεί τη δική του «φωνή», το μέσο για να δημιουργήσει τις  μελωδικές συνθέσεις του βασισμένες στο συναίσθημα, με εικόνες και επιρροές από την κλασσική και την κινηματογραφική μουσική ως την τζαζ. 

Την ατμόσφαιρα αυτής της μουσικής παράστασης διανθίζουν οι φυσικοί ήχοι, η αυθεντική συναυλιακή αίθουσα του Jazzet Music Hall, η θετική αύρα του φιλότεχνου κοινού και η εξαιρετική χημεία και οικειότητα των τριών σπουδαίων μουσικών.

Θα διατίθεται προς πώληση το νέο CD “Stavros Lantsias Trio Live at St. Paul's Anglican Church”

Ώρα; 21:00

Απαραίτητες οι κρατήσεις: 210 5815626.

IMPORT MUSIC