«Καλλιτεχνικά επιχειρείν εστί φιλοσοφείν»

Ο Φώτης Ανδρικόπουλος γράφει στο loaded με αφορμή το νέο του δίσκο

BREAKING
 

Ο Φώτης Ανδρικόπουλος γράφει στο loaded με αφορμή το νέο του δίσκο

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group ο νέος δίσκος του Φώτη Ανδρικόπουλου. Τα τραγούδια βασίζονται σε αρχαίες ρήσεις οι οποίες αποδίδονται με σύγχρονο τρόπο.

Η μουσική είναι του Δημήτρη Καρρά με στίχους του ίδιου αλλά και των στιχουργών Νίκου Αναγνωστάκη και Γιώργου Κλεφτογιώργου.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση του «περιοδικού δρόμου» Σχεδία.

Ο Φώτης Ανδρικόπουλος περιγράφει στο loaded.gr τη διαδικασία δημιουργίας του δίσκου.

 

«Μετά από ένα διάστημα περίπου δύο ετών βρεθήκαμε ξανά με τον Δημήτρη Καρρά, ο οποίος μου τηλεφώνησε για να συμμετέχω σε ένα live για ένα αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο λόγω και των ανέκδοτων στίχων του Παύλου, που ο Δημήτρης μελοποίησε και κυκλοφόρησαν σε cd  με τον τίτλο "Εξακρίβωση".

Με μεγάλη μου χαρά δέχτηκα και έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε και να του εκφράσω την επιθυμία μου πως θέλω να κάνουμε ξανά μαζί μια δισκογραφική δουλειά.

Πάντα πρόθυμος και όντας και πολυγραφότατος, δέχτηκε. Τα βάλαμε κάτω, τα συζητήσαμε και στο τέλος τα συμφωνήσαμε. Όλος ο δίσκος ήταν μια ιδέα του Δημήτρη, όταν μου την είπε εντυπωσιάστηκα, σιγά σιγά και με πολλές κουβέντες και από το τηλέφωνο αλλά και από κοντά ψάχναμε και άλλους ανθρώπους να γίνουν συνοδοιπόροι μας σε αυτό μας το εγχείρημα!

Όλα πήγαν καλά, οι καλλιτέχνες που σε κάποια τραγούδια ακούγαμε τις φωνές τους ανταποκρίθηκαν και έτσι φτάσαμε σε αυτές τις συμμετοχές (Λάκης Λαζόπουλος , Αλέξης Γεωργούλης, Γιάννης Βασιλώττος, Σαββέρια Μαργιολά, Γιάννης Δρακόπουλος, Ζαχαρίας Καρούνης, Έλενα Στρατηγοπούλου και στις απαγγελίες ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης). Τους ευχαριστώ όλους, έκαναν το όνειρο μας πραγματικότητα.

Έπειτα ήρθε η ώρα να βρεθεί ο τίτλος...

Το παλεύαμε εγώ με τον Δημήτρη, ο καθένας στο μυαλό του και ό,τι ιδέα είχαμε, τηλεφωνιόμασταν. Μια μέρα στο στούντιο, όταν ήταν να γίνει η ηχογράφηση του "Θα κρατηθώ" που είπαμε παρέα με τον Αλέξη Γεωργούλη, τον βάλαμε κι εκείνον στο παιχνίδι της ανεύρεσης τίτλου για τον δίσκο. Κουβέντα στην κουβέντα, και με τη δίκη του βοήθεια καταλήξαμε στο "Καλλιτεχνικά επιχειρείν εστί φιλοσοφείν" και όντως μας φάνηκε εξαιρετικό.

Κάθε φορά που έφευγα από το στούντιο ήμουν και πιο χαρούμενος, όλα πήγαιναν ρολόι. Με αγάπη επίσης αποφασίσαμε μέρος των καλλιτεχνικών μας εσόδων να πάνε στο περιοδικό του δρόμου "Σχεδία", έναν οργανισμό που πραγματικά, χρόνια ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους. Με χαρά λοιπόν σας παρουσιάζω την τέταρτη ολοκληρωμένη δισκογραφική μου δουλειά. Εύχομαι να σας αρέσει, να σας προβληματίσει, να σας συγκινήσει, να σας θυμώσει και γενικά να σας δημιουργήσει συναισθήματα».

BREAKING MUSIC