Σ. Κραουνάκης: «Έχω πολύ καιρό να είμαι φαν ενός αποτελέσματός μου»

Βρεθήκαμε στην παρουσίαση του δίσκου της Ελεωνόρας Ζουγανέλη «Τι να λέμε τώρα»

BREAKING
 

Βρεθήκαμε στην παρουσίαση του δίσκου της Ελεωνόρας Ζουγανέλη «Τι να λέμε τώρα»

Της Αφροδίτης Παπακαλού

«Σ' αυτήν την εποχή, τη δύσκολη, την τόσο βάρβαρη, την τόσο επιθετική, την τόσο σκληρή, δύο άνθρωποι- θα τολμήσω να πω η καλύτερη φωνή της γενιάς της-, μ’ έναν συνθέτη ο οποίος έχει καταχωρηθεί στους ικανούς, βρέθηκαν και έφτιαξαν κάτι». Αυτή είναι η επικεφαλίδα – όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Κραουνάκης, για τη συνεργασία του με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Η δισκογραφική τους συνάντηση αποτυπώνεται σ’ ένα album με 13 τραγούδια και με τίτλο «Τι να λέμε τώρα».

Μεσημέρι Τρίτης βρεθήκαμε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος για την παρουσίαση του δίσκου.

Η επιλογή του κινηματογράφου δεν ήταν τυχαία, καθώς παρακολουθήσαμε στη μεγάλη οθόνη δέκα κινηματογραφημένες ιστορίες βασισμένες στα τραγούδια, φτιαγμένες από τους σκηνοθέτες Μαρίνα Δανέζη και Βαγγέλη Τσαουσόπουλο.

Κάθε κλιπ και μια ιστορία με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη σε διαφορετικούς ρόλους. Στο YouTube είχαμε ήδη δει το «Πέταξα» και τον «Ταρίφα».  

«Ο Σταμάτης με πήγε σε καινούργια μονοπάτια, για πρώτη φορά ανακάλυψα πράγματα του εαυτού μου», είπε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, με τον Σταμάτη Κραουνάκη να παραδέχεται ότι «είχε πολύ καιρό να είναι φαν ενός αποτελέσματός του» και να εκτιμά ότι η συνεργασία αυτή θα έχει μέλλον.

«Αυτό αγαπώ στη ζωή. Την έκπληξη που κάθε φορά επιφυλάσσει. Να συναντάς αυτόν που αγαπάς από πάντα», σημειώνει μεταξύ άλλων η ίδια στο booklet του cd (μιας εξαιρετικά προσεγμένης έκδοσης).

Στην παρουσίαση του δίσκου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και οι γονείς της Ελεωνόρας, Ισιδώρα Σιδέρη και Γιάννης Ζουγανέλης. Ο Σταμάτης Κραουνάκης λοιπόν, μιλώντας για τη νέα του συνεργασία μίλησε και για τη «βαθύτατη υποχρέωση να ανταπεξέλθει επειδή είναι το παιδί δύο πολύ σημαντικών καλλιτεχνών και φίλων. Μου έφεραν το παιδί τους και έπρεπε να είμαι εντάξει», πρόσθεσε.

Όσο για τον τίτλο του δίσκου;

«Θα μπορούσε να είναι η απάντηση στην ερώτηση τι δίσκο φτιάξατε.

Η απάντηση στην εποχή

Η απάντηση στο τι σημαίνει αυτό στις ζωές μας…

Θα μπορούσε να λέγεται… Όταν η Ελεωνόρα συνάντησε το Σταμάτη

ή Όταν ο Σταμάτης έγραψε με ηρωίδα του την Ελεωνόρα

ή Όταν ένας συνθέτης συναντάει μια τραγουδίστρια.

Να το αγαπήσετε και να το στείλετε παντού».

Σταμάτης - Ελεωνόρα

 

BREAKING MUSIC