Madrugada: «Η μουσική είναι μια πνευματική εμπειρία για εμάς»

Όνειρο για τη μπάντα η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

BREAKING
 

Όνειρο για τη μπάντα η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Ευδιάθετοι, χαλαροί και ενθουσιασμένοι με αφορμή τη συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο στις 24 Σεπτεμβρίου, εμφανίστηκαν οι Madrugada στη συνέντευξη Τύπου με αφορμή το live το μεσημέρι της Τετάρτης.

Τα τρία μέλη του συγκροτήματος, είχαν επισκεφτεί λίγο πριν το Καλλιμάρμαρο και παραδέχθηκαν ότι ήταν όνειρό τους να παίξουν εκεί χαρακτηρίζοντας τον χώρο «μνημειώδη, μεγαλειώδη αλλά και οικείο ταυτόχρονα», σημειώνοντας ότι δεν έχουν ξαναδώσει συναυλία σε χώρο τέτοιας κλίμακας.

Η επανένωση των Madrugada πριν από δυο χρόνια με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το πρώτο τους άλμπουμ «Industrial Silence», ήταν ένα θριαμβευτικό ταξίδι σε 14 ευρωπαϊκές χώρες.

Η επιτυχία της περιοδείας σύμφωνα με τους ίδιους, τους ενέπνευσε να ξαναμπούν στο studio για να ηχογραφήσουν το νέο τους ambum, «Chimes at Midnight», με τον ντράμερ, Jon Lauvland Pettersen, να σημειώνει ότι ο δίσκος «πατάει στους ώμους της περιοδείας του 2019».

Μάλιστα, δήλωσαν αληθινά υπερήφανοι για το τελικό αποτέλεσμα εξηγώντας ότι στόχος των ηχογραφήσεων ήταν να «πιάσουν» την αίσθηση της μπάντας όταν παίζει live.

Η δημιουργία όμως του δίσκου είχε τις δυσκολίες της γιατί όπως εξήγησαν ενώ είχε ολοκληρωθεί η ηχογράφηση, η πανδημία τους ανάγκασε να πάρουν την τελευταία διαθέσιμη πτήση για Νορβηγία από το Λος Άντζελες με αποτέλεσμα, το μιξάρισμα να διαρκέσει πολύ και να γίνει και κουραστικό.

Όσο για το είδος που κατατάσσουν τη μουσική τους;

«Βασικά είμαστε μια ροκ μπάντα που επιδιώκει η μουσική της να είναι έξω από το χρόνο», δήλωσε ο Sivert Høyem με τις επιρροές του συγκροτήματος να συμπεριλαμβάνουν όπως είπε εναλλακτικό ροκ της δεκαετίας του '80, πανκ, αλλά και κάντρι.

Ιδιαίτερη αναφορά όμως έγινε και στο τραγούδι «Stabat Mater», (πήρε τον τίτλο του από έναν ύμνο της καθολικής εκκλησίας), με τον Høyem, να υπογραμμίζει ότι «η μουσική είναι μια πνευματική εμπειρία για εμένα».

Για τους Madrugada πάντως το ελληνικό κοινό «τους πήρε πολύ σοβαρά» και από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 ήταν το καλύτερο κοινό μπροστά στο οποίο έπαιξαν.

BREAKING MUSIC