Πέθανε η Βάσω Αλαγιάννη

«Έφυγε ήσυχα στον ύπνο της για ν' αναπαυτεί για πάντα», έγραψε η Χάρις Αλεξίου

BREAKING
 

«Έφυγε ήσυχα στον ύπνο της για ν' αναπαυτεί για πάντα», έγραψε η Χάρις Αλεξίου

Συνθέτης, στιχουργός και ανήσυχο πνεύμα. Η Βάσω Αλαγιάννη που έφυγε τα ξημερώματα της Δευτέρας από τη ζωή, είχε γράψει κάποια από τα ωραιότερα και γνωστότερα τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η Χάρις Αλεξίου με ανάρτησή της στο Instagram.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πόρτο Ράφτη. Κόρη του Τάκη που ήταν ψαράς και της Γεωργίας. Το σπίτι τους όπως είχε πει και η ίδια σε συνεντευξή της ήταν κυριολεκτικά πάνω στο κύμα. Η ίδια θυμόταν τα κύματα να σκάνε στα βράχια κάτω από το σπίτι, τις φουρτούνες και τις μπουνάτσες και την θάλασσα να αλλάζει κάθε στιγμή χρώματα. Μέσα από αυτές τις εμπειρίες εκφραζόταν.

Η γνωριμία της με τον Μανώλη Ρασούλη υπήρξε καθοριστική καθώς μέσα από αυτήν προέκυψαν εμβληματικά τραγούδια.

Η Βάσω Αλαγιάννη συνέδεσε το όνομά της με αυτά του Νίκου Παπάζογλου και του Μανώλη Ρασούλη

 

 

Η Βάσω Αλαγιάννη είχε δηλώσει ότι εμπνέεται από τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Άκη Πάνου αλλά και τον Sting.

Φίλος και δάσκαλός της ήταν ο Μάνος Λοίζος και αυτός που την είχε προτρέψει να ασχοληθεί με τη σύνθεση. Το πρώτο τραγούδι που είχε γράψει ήταν «Ο Γλάρος» το οποίο είχε τραγουδήσει πολλά χρόνια μετά στον πρώτο δίσκο που είχαν κάνει μαζί με τίτλο «Τέσσερις κύκλοι τραγουδιών». Δάσκαλός της όμως υπήρξε και ο Νότης Μαυρουδής.

Η Βάσω Αλαγιάννη είχε συνεργαστεί ακόμα με την Βούλα Σαββίδη, τον Δημήτρη Μπάση, την Γλυκερία, τον Βασίλη Λέκκα, τον Σταύρο Λογαρίδη, την Πίτσα Παπαδοπούλου, τη Γιούλη Τσίρου και την Σαββέρια Μαργιολά.

Το τραγούδι «Αχ Ελλάδα» χαρακτηρίστηκε ως ο ύμνος που αγγίζει την ψυχή κάθε Έλληνα.

BREAKING MUSIC