Οι συναυλίες στα φετινά Αισχύλεια

Τάνια Τσανακλίδου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Φοίβος Δεληβοριάς, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιώργος Περρής, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μάρθα Φριντζήλα και Παιδί Τραύμα, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα

BREAKING
 

Τάνια Τσανακλίδου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Φοίβος Δεληβοριάς, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιώργος Περρής, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μάρθα Φριντζήλα και Παιδί Τραύμα, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα λίγο προτού η Ελευσίνα γίνει η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης (2023), παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης το πρόγραμμα για τα Αισχύλεια 2022.

Με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές αλλά και με την εντυπωσιακή in situ γλυπτική εγκατάσταση του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα καλλιτέχνη Κωστή Βελώνη «Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα» στο χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου, αρχίζει την Κυριακή 28 Αυγούστου το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022, στην πόλη της Ελευσίνας.

Το φεστιβάλ τη φετινή χρονιά κλείνει 48 έτη συνεχούς παρουσίας με περισσότερους από 30.000 θεατές να το έχουν επισκεφθεί τα τελευταία χρόνια.

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022, τελεί και φέτος υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

 

Το πρόγραμμα των συναυλιών στα Αισχύλεια

Την Κυριακή 28 Αυγούστου το Φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα. Η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο  βιρτουόζος σολίστ κιθάρας και συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης, ανοίγουν τα Αισχύλεια με τραγούδια για τον έρωτα και την αφύπνιση της ψυχής, θέλοντας έτσι να περάσουν το μήνυμα πως «Μαζί» μπορούν οι άνθρωποι να αλλάξουν τον κόσμο!

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.   

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, θα βρεθούμε «Εκτός τόπου και χρόνου» με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη για να τραγουδήσουμε μαζί του για αυτά που ζήσαμε, γι’ αυτά που θα έρθουν και πάνω απ’ όλα, για το «εδώ και τώρα».

Γενική είσοδος 15€, Μειωμένο 8€

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, η Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης και η πολυσχιδής καλλιτέχνης Μάρθα Φριντζήλα, μας προσκαλούν σε μια μουσική βραδιά- αφιέρωμα στα αριστουργήματα του Βασίλη Τσιτσάνη. Ο Μανώλης Πάππος καθοδηγεί την ορχήστρα.

Γενική είσοδος 15€, Μειωμένο 8€

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Αισχύλεια συστήνει το Παιδί Τραύμα. Έναν εκπρόσωπο της εναλλακτικής μουσικής σκηνής που κρατάει μυστική την πραγματική ταυτότητά του. Πρώτη δουλειά του στη δισκογραφία το άλμπουμ «Μυστικές Χορευτικές Κινήσεις» που κυκλοφόρησε μαζί με ένα εγχειρίδιο απόκτησης υπερφυσικών δυνάμεων. Το άλμπουμ «Θα Καταστρέψω τον Κόσμο», ήταν το επόμενο και βασιζόταν, στην αληθινή ιστορία ενός παρανοϊκού εγκληματία που συνελήφθη στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Γενική Είσοδος 5€

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, η Τάνια Τσανακλίδου  παρουσιάζει το «Μαγικό Κουτί - Μέρος Δεύτερο». Μαζί με τους τρεις μουσικούς της, τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, τον Κώστα Νικολόπουλο στις κιθάρες και τον Νίκο Παπαϊωάννου στο μπάσο και το τσέλο, μας ταξιδεύουν σε ένα σύμπαν ποίησης, ομορφιάς και ελευθερίας.

Γενική είσοδος 15€, Μειωμένο 8€

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου η  Ελευθερία Αρβανιτάκη με τον διεθνή τραγουδιστή Γιώργο Περρή στήνουν τη συναυλία “Πάρε με αγκαλιά και πάμε” όλοι μαζί … σε μια άλλη διάσταση γεμάτη κέφι και συγκίνηση.

Γενική είσοδος 15€ Μειωμένο 8€

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ο Φοίβος Δεληβοριάς,  η Νεφέλη Φασούλη και ο αιώνιος φίλος του Δημήτρης Μεντζέλος, παντοτινός Ημίσκουμπρας, γνωστός και ως Delta Mee, συναντιούνται αυτό το βράδυ και δημιουργούν «κατάσταση» κι ένα αυθόρμητο πάρτι-γιορτή που θα μας συναρπάσει!

Ο Όλεγκ, ο Ηρακλής, η Νάνσυ, ο Βαγγέλης, ο Σπύρος, ο Παναγιώτης, ο Μιχάλης δηλαδή η 8-μελής μπάντα Babuska που θα κάνει το opening της βραδιάς, είναι παιδί της Ελευσίνας! Η μουσική τους που συνδυάζει reggae, afro, latin και βαλκανικούς ήχους, μας ταξιδεύει ρυθμικά στις άκρες του κόσμου και δημιουργεί τη συνθήκη ενός δροσιστικού καλοκαιρινού κοκτέιλ με νότες.

Γενική είσοδος 15€, Μειωμένο 8€

Αναλυτικά το πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις ΕΔΩ

Η έναρξη προπώλησης εισιτηρίων θα ανακοινωθεί στο site aisxylia.gr

Διαδικτυακά: Aisxylia.gr & ticketplus.gr

Φυσικά σημεία προπώλησης

*Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας

Πεζόδρομος Νικολαΐδου & Β. Λάσκου

Τρίτη.-Σάβ. 11.00-14.00 & 18.00-22.00

*Παλαιό Ελαιουργείο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, 19.00-22.00.

*Σημεία Ticketplus, πληροφορίες ticketplus.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (ΘΕΑΤΡΟ-ΜΟΥΣΙΚΗ) Ώρα έναρξης: 20.30, Γενική Είσοδος: 15€ , μειωμένο: 8€

ΚΑΡΤΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ατομική 80€ // Μειωμένη 60€

Οικογενειακή 160€ (αποκλειστικά για οικογένεια 4 ατόμων) Ισχύουν από 31/8 έως και 19/9 και μόνο για τις αναγραφόμενες σε αυτές παραστάσεις. Κάθε κάρτα παρέχει στον κάτοχό της το δικαίωμα διακεκριμένης θέσης. Το προνόμιο δεν ισχύει αν προσέλθετε μετά τις 20.15

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ

Η πρόσβαση στο χώρο μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς:

Προαστιακός: Αποβίβαση Σταθμός Μαγούλας και μετά επιβίβαση στα λεωφορεία Αρ. Γραμμής 879 ή 863 (Θριάσιο Νοσοκομείο - Ελευσίνα).

Σταθμός Μετρό "Αγία Μαρίνα": αποβίβαση στο Σταθμό "Αγία Μαρίνα" και μετά επιβίβαση στο λεωφορείο της γραμμής 876 (Σταθμός Μετρό Αγία Μαρίνα – Ελευσίνα).

Λεωφορεία:

  • ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Μέγαρα- Αθήνα επιβίβαση από Θησείο
  • 881 Ελευσίνα - Ασπρόπυργος – Ρουπάκι Μάνδρα – Ελευσίνα
  • 845 Πειραιάς - Ελευσίνα (μέσω Θηβών)
  • 871 Πειραιάς - Ελευσίνα (μέσω Λ. Σχιστού)
  • 876 Σταθμός Μετρό Αγίας Μαρίνας – Ελευσίνα           

 

BREAKING MUSIC