«Η τέχνη για τους δημιουργούς της είναι πείνα και δίψα»

Το μουσικό σχήμα «Σωτήρης & Βασιλική», γράφουν στο loaded με αφορμή το νέο τους τραγούδι

BREAKING
 

Το μουσικό σχήμα «Σωτήρης & Βασιλική», γράφουν στο loaded με αφορμή το νέο τους τραγούδι

Το μουσικό σχήμα «Σωτήρης & Βασιλική» τέσσερις μήνες μετά το «Παραδησιακό», κυκλοφόρησε το δεύτερο τραγούδι του με τίτλο «Ενετικό κάστρο».

«Η αγάπη του κόσμου, μας έδωσε φτερά, μας ανατροφοδότησε με το καύσιμο της δημιουργίας και τώρα με κάτι πολύ διαφορετικό ζητάμε να μας ανοίξετε τις στιγμές σας για να τις ντύσουμε με τη μουσική και τον προκλητικό ερωτισμό του Ενετικού κάστρου», σημειώνουν οι ίδιοι στο loaded.gr με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού.

 

Η τέχνη για τους δημιουργούς της είναι πείνα και δίψα. Είναι το καθημερινό σαράκι που τρώει το μυαλό τους. Είναι η λαχτάρα να κάνουν την ψυχή τους κομμάτια και να την μοιράσουν.

Με οδηγό τη λαχτάρα αυτή γεννήθηκε η συνεργασία μας. Με γνώμονα την κοινή μας καλλιτεχνική ευαισθησία, την κοινή μας αισθητική.

Οι δουλειές μας, τα τραγούδια, οι αφηγήσεις μας, οι θεατρικές μας παρεμβάσεις, όσα έχουμε κάνει ως τώρα, όσα  είναι στα σκαριά κι όσα μέλλουν να έρθουν έχουν κοινό παρονομαστή την αισθητική μας αλλά και την ποικιλία σε θέματα και δρόμους έκφρασης.

Όλα μπερδεύονται γλυκά στο γαϊτανάκι της δημιουργίας: Ο λόγος, η μουσική, το θέατρο, η ζωγραφική, η σκηνοθεσία, ο χορός.

Η ποίηση, η ματιά που όλα τα κάνει μαγικά είναι πάντα η κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία του τραγουδιού.

Αυτό εδώ το τρυφερό μας Ενετικό Κάστρο, έτσι ξεκίνησε..

Μέσα στα δάχτυλα του συνθέτη, οι νότες ενώθηκαν με τα λόγια του ποιητή Δημήτρη Σολδάτου κι οι χορδές της κιθάρας μαζί με τις χορδές της φωνής, μας διηγήθηκαν ένα όνειρο. Ένα όνειρο μας διηγήθηκε κι ο πίνακας της Αργυρούλας Σίμου με δύο μάτια καθηλωτικά, προκλητικά να μας γητεύουν απ' το εξώφυλλο ακόμα. Κι οι φιγούρες που χορεύουν τις λέξεις, τις εικόνες, όνειρο..  ερωτικό, προκλητικό, τρυφερό.

Μπροστά σε μια πραγματικότητα που συνήθως μας επιβάλλεται άμεσα ή έμμεσα, ξεχνάμε πως μέσα μας, κάτω από την επιφάνεια, τη φλούδα που τη λέμε συνείδηση κρύβεται ο απέραντος ωκεανός του υποσυνείδητου.. εκεί που γεννιούνται τα όνειρα, εκεί που ζουν οι πόθοι, οι έλξεις οι φόβοι μας.. ένας αλλιώτικος κόσμος που κάνει αυτόν εδώ να μοιάζει με σκιά.. εκεί βασιλεύει ο έρωτας και μέσα στην πολύβουη κυψέλη της ύπαρξης οδηγεί σε ηδονές και οδύνες.

Το Ενετικό Κάστρο είναι ένας ανεμοστρόβιλος από εικόνες που μέσα στη δίνη τους διαγράφεται η ερωτική επιθυμία. Σαν μέσα από ένα διάφανο πέπλο βλέπουμε τον πόθο, την τρυφερότητα, τον ίδιο τον έρωτα να μας προκαλεί και να μας παρασύρει.

Το Ενετικό Κάστρο, το όνειρο του ερωτευμένου, έρχεται και σε ρωτά: ζεις όσα ονειρεύεσαι ή μήπως ονειρεύεσαι ότι ζεις;

Το Ενετικό Κάστρο είναι η δεύτερή μας απόπειρα να επικοινωνήσουμε με το ευρύτερο κοινό.

Η συνεργασία μας με την  Ogdoo Music Group, ξεκίνησε με το πρώτο μας τραγούδι τον Φεβρουάριο: το Παραδησιακό, που με τόση αγάπη αγκάλιασε ο κόσμος. Η αγάπη αυτή μας έδωσε φτερά, μας ανατροφοδότησε με το καύσιμο της δημιουργίας και τώρα με κάτι πολύ διαφορετικό ζητάμε να μας ανοίξετε τις στιγμές σας για να τις ντύσουμε με τη μουσική και τον προκλητικό ερωτισμό του Ενετικού κάστρου.

Ελάτε να ονειρευτείτε μαζί μας...

Σωτήρης & Βασιλική

BREAKING MUSIC