«ΣΤΑΧΤΗ»: ο νέος δίσκος του Ανδρέα Μανωλαράκη

Κυκλοφορεί από το από το νέο label τη Northern Pinwheel - Βόρειος Ανεμόμυλος του Γιώργου και τον Νίκου Στρατάκη

BREAKING
 

Κυκλοφορεί από το από το νέο label τη Northern Pinwheel - Βόρειος Ανεμόμυλος του Γιώργου και τον Νίκου Στρατάκη

Έχοντας δώσει μια πρώτη γεύση στο κοινό περί τα τέλη του 2021 με το τραγούδι «Χαράκι», η τρίτη κατά σειρά δισκογραφική δουλειά του Χανιώτη καλλιτέχνη Ανδρέα Μανωλαράκη με τίτλο «Στάχτη» είναι πλέον γεγονός. Μέσα από τον καινούργιο αυτό δίσκο ο γνωστός μουσικός επανασυστήνεται με δυναμικότητα, καταθέτοντας μια νέα, ολοκληρωμένη πρόταση, που μας ταξιδεύει στα χρώματα και τα αρώματα της Κρήτης.

Διατηρώντας το ιδιαίτερο ηχόχρωμά του, την ερμηνεία του αλλά και την αγάπη του για την κρητική παράδοση, που του έχουν εξασφαλίσει ένα πολύ πιστό ακροατήριο τόσο εντός όσο και εκτός Κρήτης με τα δύο πρώτα άλμπουμ του –το χρυσό «Όμορφα Λόγια» (2014) και το «Μελαχρινή μου κόρη» (2016)–, ο Ανδρέας Μανωλαράκης παραδίδει εννέα ολοκαίνουρια τραγούδια σε μουσική του Νίκου Στρατάκη και αισθαντικούς στίχους των καταξιωμένων στο είδος τους Δέσποινας Σπαντιδάκη, Κατερίνας Αεράκη, Πάνου Δημητρόπουλου και Νίκου Στρατάκη.

Για την κυκλοφορία του τρίτου προσωπικού άλμπουμ του, «Στάχτη», ο Ανδρέας Μανωλαράκης εμπιστεύτηκε τη Northern Pinwheel - Βόρειος Ανεμόμυλος, μια επιλογή απολύτως ταιριαστή γι’ αυτόν, αν σκεφτεί κανείς ότι η ίδια η ονομασία της δισκογραφικής οφείλεται στους ανεμόμυλους, τους «πέτρινους γίγαντες» που υπήρχαν διάσπαρτοι στην Κρήτη και λειτουργούσαν λόγω των βοριάδων που επικρατούσαν στο νησί, θέλοντας έτσι να «ενωθεί» με το όραμά της, που δεν είναι άλλο από το να «αλέθει ο ανεμόμυλος ό,τι στάρι θέλει κι όποτε το επιλέγει».

Πίσω από τη νέα αυτή πρόταση στα δισκογραφικά δεδομένα βρίσκονται ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης, που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία με πίστη στην παραγωγή ευρηματικών δισκογραφικών έργων. Πράγματι, από την εταιρεία που δημιούργησαν το 2018 κυκλοφορεί ήδη η δική τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Επέλαση» (2018), όπως και το μουσικό project «Dretta» του Βασίλη Γιασλακιώτη (2019), ενώ σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσουν από το ίδιο label νέες, ενδιαφέρουσες μουσικές παραγωγές.

BREAKING MUSIC