Madrugada: «Τα καλύτερα τραγούδια τα γράψαμε όλοι μαζί»

Λίγο πριν τη συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο το συγκρότημα μίλησε με δημοσιογράφους

BREAKING
 

Λίγο πριν τη συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο το συγκρότημα μίλησε με δημοσιογράφους

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Για να πούμε την μαύρη αλήθεια, τους ζηλέψαμε λίγο τους Madrugada στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν με αφορμή τη συναυλία τους στις 24 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο.

Τα τρία μέλη της μπάντας που το 2023 κλείνει 30 χρόνια καριέρας εμφανίστηκαν χαλαρά, ευδιάθετα και με ανατρεπτική διάθεση, όπως φάνηκε κατά την παρουσίαση της Amanda Tenfjord, που θα ανοίξει τη συναυλία με το συγκρότημά της καθώς ο ντράμερ Jon Lauvland Pettersen ανέλαβε ρόλο… δημοσιογράφου απευθύνοντας ερωτήσεις στη νεαρή τραγουδίστρια που έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision (και όχι, οι Madrugada δεν θα ήθελαν πλέον να συμμετάσχουν σε αυτόν).

Επίσης, τους ζηλέψαμε που μετά από τόσα χρόνια μαζί συνεχίζουν να έχουν διάθεση να περιοδεύουν και να γράφουν μουσική. Μάλιστα, παραδέχθηκαν ότι με το πέρασμα των χρόνων οι σχέσεις τους έγιναν πιο αρμονικές τόσο όσον αφορά στη σύνθεση της μουσικής (ο μπασίστας Frode Jacobsen είπε ότι τα καλύτερα τραγούδια του συγκροτήματος τα έγραψαν όλοι μαζί) όσο και στις περιοδείες.

Σχολιάζοντας τον «νυχτερινό» και μελαγχολικό – σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους- ήχο του συγκροτήματος, ο Sivert Høyem δήλωσε ότι αισθάνεται πιο δημιουργικός όταν είναι πιο «σταθερός» ψυχολογικά, ενώ και ο Pettersen παραδέχθηκε ότι την περισσότερη δουλειά την κάνει το πρωί με το φως του ήλιου. Ταυτόχρονα το συγκρότημα περιέγραψε ως σημαντική επιρροή του τον γνωστό σκηνοθέτη David Lynch και τον συνθέτη και συνεργάτη του Angelo Badalamenti (οι οποίοι ειδικεύονται στη δημιουργία υποβλητικής ατμόσφαιρας).

Όπως είναι ήδη γνωστό μαζί με τους Madrugada θα εμφανιστεί η τραγουδοποιός Ane Brun η οποία μέσα από βιντεοσκοπημένο μήνυμά της εξέφρασε τη χαρά της για τη συμμετοχή της στη συναυλία.

«Γεια σε όλους! Είμαι η Ane Brun. Ανυπομονώ να έρθω στην Αθήνα και να τραγουδήσω μαζί με τους υπέροχους φίλους μου, Madrugada. Η βραδιά που θα ζήσουμε θα μας μείνει αξέχαστη! Τα λέμε εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το συγκρότημα καλωσόρισε στην πάντα φιλόξενη γι' αυτούς Αθήνα η Πρέσβης της Νορβηγίας, Lajla Brandt Jakhelln που μεταξύ άλλων είπε: «ως Νορβηγοί είμαστε και ροκ και συναισθηματικοί».

Σημειώνεται ότι το 10μελές Irida Vocal Ensemble της Δήμητρας Καραμπεροπούλου θα πλαισιώσει τους Madrugada στη σκηνή του Καλλιμάρμαρου σε δύο τραγούδια, το πολυαγαπημένο Honey Bee και το επιβλητικό Stabat Mater.

 

BREAKING MUSIC