Πέθανε η Irene Cara

Το Fame και το Flashdance έχασαν την τραγουδίστριά τους

BREAKING
 

Το Fame και το Flashdance έχασαν την τραγουδίστριά τους

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών η βραβευμένη με Όσκαρ τραγουδιού, ηθοποιός, τραγουδίστρια και συνθέτης Irene Cara.

Σύμφωνα με την ατζέντη της, Judith Moore, η οποία δημοσιοποίησε τα άσχημα νέα, η Cara -κατά κόσμον Irene Cara Escalera- πέθανε την Παρασκευή στο σπίτι της στη Φλόριντα, ενώ σημειώνεται ότι τα αίτια του θανάτου της παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. 

Η Cara είχε γίνει παγκοσμίως γνωστή στη δεκαετία του '80, όταν υποδύθηκε την "Coco Hernandez" και ερμήνευσε το ομώνυμο τραγούδι στην ταινία του 1980 "Fame", του Alan Parker, η οποία στη συνέχεια έγινε και επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά.

Ωστόσο, το 1984 η Cara "απογειώθηκε", όταν βραβεύτηκε με Όσκαρ για το τραγούδι "Flashdance... What a Feeling", που είχε γράψει ο Giorgio Moroder σε στίχους του Keith Forsey για την ταινία "Flashdance".

Δυστυχώς, η καριέρα της δεν είχε ανάλογη συνέχεια, καθώς ένα σόου στο οποίο θα πρωταγωνιστούσε η ίδια τελικά "κόπηκε", ενώ εμφανίστηκε και σε μια σειρά ταινιών που, όμως, δεν γνώρισαν την επιτυχία του "Fame" ή του "Flashdance".

Ωστόσο, είχε διαρκή παρουσία στο θέατρο ενώ συμμετείχε και σε δίσκους των Vicki Sue Robinson, Lou Reed, George Duke, Oleta Adams, και Evelyn "Champagne" King.

Photo: lansuresmusicparaphernalia.blogspot.com

BREAKING MUSIC