Import Music

Ο Πέτρος Κλαμπάνης παρουσιάζει live το project «Tora Collective»

IMPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

28/01/2023


__ Χώρος

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

  Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα


__ Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 15 € Μειωμένο: 12 € (Φοιτητικό, Ανέργων, ΑμεΑ)

 

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Μετά τις δύο επιτυχημένες συναυλίες στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου το 2021, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 21.00, ο Πέτρος Κλαμπάνης, μαζί με ένα διεθνές σχήμα σπουδαίων μουσικών, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Αθήνα τον έκτο προσωπικό δίσκο του “Tora Collective” στην ιστορική αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». 

Ο διεθνούς φήμης μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης, που βλέπει στο παρελθόν και στο μέλλον καθώς πειραματίζεται με την παραδοσιακή ελληνική μουσική, σε συνέχεια των αναγνωρισμένων πρόσφατων κυκλοφοριών του “Rooftop Stories” και “Irrationalities”, δημιουργεί μια από τις πιο ευρηματικές μουσικές προτάσεις του μέχρι σήμερα με τίτλο “Tora Collective”. Ένα ιδιαίτερο σύνολο μουσικών και ηχοχρωμάτων που γεφυρώνουν την ελληνική παράδοση και τον κόσμο της σύγχρονης jazz με την υπογραφή των Πέτρου Κλαμπάνη (μπάσο, καλλιτεχνική διεύθυνση), Αρετής Κετιμέ (τραγούδι), Θωμά Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο), Γιώργου Κωτσίνη (κλαρίνο), Kristjan Randalu (πιάνο), Ziv Ravitz (τύμπανα, ηλεκτρονικά) κ.ά.

Για τον Κλαμπάνη, που μεγάλωσε στη Ζάκυνθο, έναν τόπο που περιβάλλεται από τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου και των Βαλκανίων, η δημιουργία μουσικής σήμαινε πάντα περιπλάνηση σε πολιτιστικά σταυροδρόμια. Και με το “Tora Collective” η παραδοσιακή ελληνική μουσική βρίσκεται στο επίκεντρο της δημιουργικής αναζήτησής του, μέσα από ένα σύγχρονο, εντελώς νέο προσωπικό πρίσμα.

Έτσι, ο Κλαμπάνης και το υβριδικό σύνολό του μας καλούν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», όπου θα ερμηνεύσουν δημοφιλή ελληνικά τραγούδια, όπως τα «Ξεχωρίσματα», «Συμπεθέρα», «Χαρικλάκι» και «Μενεξέδες και Ζουμπούλια» καθώς και συνθέσεις του μπασίστα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση μέσα από μια νέα, τολμηρή οπτική γωνία.

Συντελεστές:

  • Πέτρος Κλαμπάνης - κοντραμπάσο
  • Αρετή Κετιμέ - φωνή
  • Γιώργος Κωτσίνης - κλαρίνο
  • Kristjan Randalu - πιάνο
  • Θωμάς Μελετέας - ούτι
  • Ziv Ravitz - drums, electronics
  • Πέτρος Κλαμπάνης - μπάσο
  • Special Guest: Ανδρέας Πολυζωγόπουλος - τρομπέτα

Εισιτήρια ΕΔΩ

IMPORT MUSIC