Πέθανε αυτός που έδωσε το όνομα στους Marshall Tucker Band

Συνεχίζεται η περιοδεία για την 50η επέτειο

BREAKING
 

Συνεχίζεται η περιοδεία για την 50η επέτειο

Του Ηλία Σελιμά

Οι Marshall Tucker Band συνεχίζουν να γιορτάζουν πέντε δεκαετίες από την ίδρυσή τους με περισσότερες ημερομηνίες της 50ης επετειακής περιοδείας τους, το 2023.

"Πέντε δεκαετίες Marshall Tucker Band ... μερικές φορές είναι ακόμα δύσκολο να το καταλάβεις", δήλωσε ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των MTB Doug Gray, όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η περιοδεία. "Είμαστε απλά συνηθισμένοι άνθρωποι. Οι οπαδοί μας έχουν χαρίσει τόσες πολλές ξεχωριστές στιγμές σε αυτά τα 50 χρόνια. Είμαι τόσο περήφανος για το συγκρότημά μας".

Ο συνονόματος του συγκροτήματος - ναι, υπήρχε όντως ένας Marshall Tucker - πέθανε στις 20 Ιανουαρίου 2023, σε ηλικία 99 ετών. Το 1972, τα αρχικά μέλη Toy Caldwell, Tommy Caldwell, Gray, Jerry Eubanks, George McCorkle και Paul Riddle συναντήθηκαν στο Spartanburg της πολιτείας της πολιτείας της Σκωτίας.

Όπως έγραψε η μπάντα στη σελίδα της στο Facebook στις 21 Ιανουαρίου, "Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο κάποιου πολύ ξεχωριστού στην καρδιά μας, για πολύ προφανείς λόγους. Ο συνονόματος της μπάντας μας, ο κ. Marshall Tucker, έφυγε ειρηνικά από τη ζωή χθες το πρωί σε ηλικία 99 ετών. Αν και δεν υπήρξε ποτέ μέλος της μπάντας μας, δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα χωρίς το ιστορικό του όνομα. Τις πρώτες μέρες που κάναμε πρόβες σε μια παλιά αποθήκη στο Spartanburg, βρήκαμε ένα μπρελόκ που έγραφε το όνομά του. Χρειαζόμασταν ένα όνομα το συντομότερο δυνατό... και τα υπόλοιπα είναι ιστορία! Ο Marshall ήταν τυφλός από τη γέννησή του, αλλά εκπληκτικά μπορούσε να παίξει πιάνο. Πάντα έλεγε ότι το ταλέντο του ήταν απλά θεόσταλτο. Κουρδιζε πιάνα στη Νότια Καρολίνα για δεκαετίες. Είμαστε ευγνώμονες για τον κ. Marshall Tucker και τη ζωή που έζησε! Στέλνουμε ευλογίες στη σύζυγο και την οικογένειά του".

Χάρη σε επιτυχίες όπως τα "Can't You See", "Heard It in a Love Song", "Fire on the Mountain", "24 Hours At a Time" και "Take the Highway", το συγκρότημα του Southern Rock με τις 5x χρυσές και 3x πλατινένιες πωλήσεις έχει πουλήσει εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

BREAKING MUSIC