Το Ziggy Stardust του David Bowie διασκευάστηκε σε reggae ως Ziggy Stardub

Με τη βοήθεια του Alex Lifeson των Rush και του Vernon Reid των Living Colour

BREAKING
 

Με τη βοήθεια του Alex Lifeson των Rush και του Vernon Reid των Living Colour

Του Ηλία Σελιμά

Ο κιθαρίστας των Rush Alex Lifeson, ο Vernon Reid των Living Colour και οι Fishbone είναι μεταξύ των καλεσμένων που συνέβαλαν σε μια reggae επανεκτέλεση του κλασικού άλμπουμ του David Bowie The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars.

Το άλμπουμ, Ziggy Stardub, έχει γίνει από τον γεννημένο στη Νέα Υόρκη μουσικό και παραγωγό Michael Goldwasser, τον άνθρωπο πίσω από τους Easy Star All-Stars, ο οποίος στο παρελθόν κυκλοφόρησε παρόμοια δουλειά το Dub Side of the Moon, μια dub εκδοχή του The Dark Side of the Moon των Pink Floyd, το Radiodread, μια reggae εκδοχή του OK Computer, και το Thrillah, μια reggae επανεκτέλεση του Thriller του Michael Jackson.

Εκτός από τους προαναφερθέντες καλεσμένους, στο άλμπουμ εμφανίζονται η Macy Gray (στο Rock 'N' Roll Suicide), η roots-reggae μπάντα του Λος Άντζελες The Expanders (στο Suffragette City), οι θρύλοι της reggae του Μπέρμιγχαμ Steel Pulse (στο Five Years), οι Άγγλοι punks The Skints (στο Ziggy Stardust) και ο γεννημένος στο Λονδίνο τραγουδιστής της reggae Maxi Priest, ο οποίος παρέχει φωνητικά στο πρώτο single του άλμπουμ, μια επανεπεξεργασία του Starman.

"Είναι το τραγούδι που είναι το πιο κομβικό για τη χαλαρή ιστορία του αρχικού άλμπουμ", λέει ο Michael Goldwasser στο Rolling Stone. "Ο Maxi Priest είχε νόημα για το τραγούδι επειδή η φωνητική του ευελιξία έχει ξεπεράσει είδη και όρια. Το ρεφρέν του 'Starman' έχει αυτή την ανύψωση που πραγματικά τραβάει τον κόσμο, επειδή πηδάει μια ολόκληρη οκτάβα από το 'star' στο 'man'. Χρειαζόμασταν έναν καταξιωμένο τραγουδιστή που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν είναι εύκολο, και υποπτευόμουν ότι ο Maxi θα μπορούσε να το καταφέρει, και, φυσικά, το κατάφερε".

Το Ziggy Stardub θα κυκλοφορήσει στις 21 Απριλίου και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από τώρα στο Bandcamp.

 

BREAKING MUSIC