Οι Ten Years After επανακυκλοφορούν το «A Space in Time»

Για την 50η επέτειο του LP

BREAKING
 

Για την 50η επέτειο του LP

Του Ηλία Σελιμά


Το άλμπουμ των Ten Years After, A Space In Time, θα κυκλοφορήσει με ένα καθυστερημένο remix για την 50ή επέτειο του Lp. Ο τίτλος του 1971 θα είναι διαθέσιμος σε 2-CD και 2-LP Half-Speed Master 180g βινύλιο στις 17 Μαρτίου 2023, μέσω της Chrysalis Records.

Το A Space In Time, το έκτο και πιο επιτυχημένο άλμπουμ του συγκροτήματος, κυκλοφόρησε αρχικά τον Αύγουστο του 1971 και είδε το συγκρότημα να παίρνει μια πιο μελωδική κατεύθυνση από τις προηγούμενες προσπάθειες. Περιλαμβάνει το πιο γνωστό τους κομμάτι, το "I'd Love To Change The World". Την εποχή που το άλμπουμ κυκλοφόρησε από την Chrysalis στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Columbia Records στις Η.Π.Α., οι Ten Years After, αποτελούμενοι από τον τραγουδιστή-τραγουδοποιό-κιθαρίστα Alvin Lee, τον μπασίστα Leo Lyons, τον πληκτρά Chick Churchill και τον ντράμερ Ric Lee, είχαν επιτύχει σταθερά Top 10 πωλήσεις στην πατρίδα τους, το Ηνωμένο Βασίλειο. Στην Αμερική, οι τρεις προηγούμενες προσπάθειές τους είχαν όλες σταθερή επιτυχία, χάρη στην εμφάνισή τους στο Woodstock και την επακόλουθη προβολή τους στην ταινία του φεστιβάλ. Ωστόσο, τους είχε λείψει μια ποπ επιτυχία που είχαν πετύχει πολλοί από τους συναδέλφους τους.

Και παρόλο που το "I'd Love To Change The World" έφτασε μόλις στο #40 στις ΗΠΑ, αποτελώντας τη μεγαλύτερη επιτυχία τους στις ΗΠΑ, τους καθιέρωσε ακόμα περισσότερο στα ραδιόφωνα FM, βοηθώντας το A Space In Time να γίνει πλατινένιο. Το άλμπουμ έφτασε στο #17 στην Αμερική, αν και παραπαίει στο Ηνωμένο Βασίλειο, φτάνοντας μόλις στο #36.

Αυτή η νέα, καθυστερημένη έκδοση για την 50η επέτειο του άλμπουμ περιλαμβάνει μια ολοκαίνουργια μίξη από τον αρχικό παραγωγό/μηχανικό, Chris Kimsey (Rolling Stones/Emerson Lake & Palmer), χρησιμοποιώντας τις αυθεντικές 2" multitrack tapes. Έχει χρησιμοποιήσει σύγχρονα plug-ins που μιμούνται τέλεια και δίνουν το κάτι παραπάνω την αρχική ηχογράφηση.

Ο δεύτερος δίσκος σε αυτό το σετ περιλαμβάνει την αρχική μίξη του άλμπουμ του 1971. Και οι δύο έχουν γίνει master και έχουν κοπεί σε μισή ταχύτητα από τον Miles Showell στα Abbey Road Studios.

Η νέα έκδοση παρουσιάζεται σε μαύρο heavyweight βινύλιο 180gm σε gatefold sleeve, και περιλαμβάνει νέες σημειώσεις στο εξώφυλλο από τον Kimsey και τα μέλη του συγκροτήματος, Ric Lee, Churchill και Lyons. Ο Alvin Lee, ο frontman του συγκροτήματος, πέθανε το 2013 σε ηλικία 68 ετών.

Η κυκλοφορία είναι επίσης διαθέσιμη σε Stereo και Atmos ψηφιακά και ως Blu-ray σε περιορισμένη έκδοση μέσω του SuperDeluxeEdition.com.

BREAKING MUSIC