Οι Nightstalker ξεκινούν περιοδεία στην Ευρώπη και μιλούν στο Loaded

«Αυτή τη περίοδο είμαστε στο δικό μας studio και φτιάχνουμε καινούργια τραγούδια».

BREAKING
 

«Αυτή τη περίοδο είμαστε στο δικό μας studio και φτιάχνουμε καινούργια τραγούδια».

 

Του Ηλία Σελιμά

Οι Nightstalker ανακοίνωσαν ευρωπαϊκή περιοδεία από τον Φεβρουάριο με τρία shows στην Αγγλία και μετά τον Μάρτιο κατεβαίνουν Κεντρική Ευρώπη, ξεκινώντας από Ιταλία ανεβαίνοντας πάλι βόρεια και μετά πάλι Ιταλία. (Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία) και το έκαναν γνωστό με την ακόλουθη ανάρτηση στη σελίδα της μπάντας στο facebook: «Στο δρόμο και πάλι! Μετά τη μίνι περιοδεία μας στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο, θα γυρίσουμε όλη την Ευρώπη από τις 16 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου για να σας δούμε όλους και να γιορτάσουμε επιτέλους τα 10 χρόνια από την επέτειο του 'Dead Rock Commandos' μαζί σας!»

 

 

Όσον αφορά τώρα για το αν θα ακούσουμε νέες μουσικές από τους Nightstalker o Ανδρέας Λάγιος είπε: «Αυτή τη περίοδο είμαστε στο δικό μας studio και φτιάχνουμε καινούργια τραγούδια. Οι ρυθμοί είναι πυρετώδεις καθώς με τον Argy καταλήξαμε στο ότι είμαστε έτοιμοι για διπλό album. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις αλλά το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια επιλογή στο τέλος και ότι προκύψει θα το ακούσετε και σεις».

Όσο για το πότε αναμένεται αυτό το καινούργιο lp, τη συνέχεια του Great Hallucinations (2019) από την Heavy Psych Sounds (που είναι υπεύθυνη και για την περιοδεία της μπάντας), τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και τίμια, κάτι που χαρακτηρίζει άλλωστε τους Nightstalker σαν στάση απέναντι στους οπαδούς της μπάντας. «Δεν αναμένεται τίποτα. Αν δεν δώσουμε εμείς το οκ ότι είμαστε έτοιμοι για ηχογράφηση δεν μπορώ να δώσω καμία ημερομηνία. Και δυστυχώς αυτό είναι λίγο μπέρδεμα γιατί μας ρωτάνε και τα label και η απάντηση που τους δίνουμε είναι ότι θα σας πούμε εμείς πότε»

Όταν ρώτησα αν υπάρχει δυσκολία με αυτού του είδους την απάντηση απέναντι στις εταιρείες ο Ανδρέας Λάγιος είπε: «Δυσκολία δεν υπάρχει καμία, απλά πρέπει να γίνει προγραμματισμός, καθώς αν τους πούμε ότι είμαστε έτοιμοι, μπορεί να σου απαντήσουν “οκ ξεκινάτε σε ενάμιση χρόνο”. Ενας επίσης ανασταλτικός παράγοντας είναι και το ότι δυσκολέψει και πάρα πολύ η κατασκευή του βινυλίου, καθώς τώρα πια έχουν πέσει όλοι με τα μούτρα στο βινύλιο και για να εξασφαλίσεις “σειρά” για να βγει το δικό σου στο εργοστάσιο και σου δίνουν ημερομηνία παραγωγής κάτι εξάμηνα (στην καλύτερη περίπτωση). Πριν δύο χρόνια μάλιστα είχαν φτάσει οχτώ - εννέα μήνες. Είναι τρελά πράγματα αυτά».

Τον περασμένο Ιούνιο (2022) κυκλοφόρησε από τους Nightstalker και ένα επετειακό box περιορισμένης έκδοσης (140 box) για τα 10 χρόνια του εμβληματικού lp της μπάντας DEAD ROCK COMMANDOS , το οποίο περιλαμβάνει το LP σε αποκλειστικό για το κουτί Crystal Clear χρώμα + 80σέλιδο Photobook + CD υπογεγραμμένο από τη μπάντα, το οποίο δεν υπάρχει στα καταστήματα καθώς είναι label exclusive και band exclusive (είναι δηλαδή διαθέσιμο από το site της μπάντας ή της label) και σε ερώτηση για τυχόν σχέδια κυκλοφορίας ενός box όπου θα συμπεριλαμβάνεται όλη η δισκογραφική πορεία της μπάντας μέχρι τώρα ο Ανδρέας Λάγιος είπε: «Το έχουμε ζητήσει εδώ και πολλά χρόνια αυτό, αλλά πάντα έρχεται και η δυσκολία του καινούργιου album. Δηλαδή όταν θα βγάλεις και ένα καινούργιο album πως θα συμπεριληφθεί και αυτό που ήδη εσύ έχεις; Κάποιες λύσεις υπάρχουν, και τις εξετάζουμε».

Ξεκάθαρη και συνάμα ώριμη ήταν η κουβέντα μας όσον αφορά τα σχέδια των Nightstaker για την Αμερική και πιθανή περιοδεία εκεί: «Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα μηνύματα για περιοδεία στο εξωτερικό τα λαμβάνουμε από fans στην Αμερική, παρόλα αυτά όμως είναι μία κίνηση που πρέπει να σχεδιάσεις πολύ προσεχτικά, καθώς είναι μια τεράστια χώρα και όχι τόσο πυκνοκατοικημένη όσο η Ευρώπη. Πολύ μεγαλύτερες μπάντες δυσκολεύτηκαν οικονομικά με το οικονομικό ισοζύγιο ενός τέτοιου εγχειρήματος. Παρόλα αυτά όμως δεν μπορώ να αρνηθώ ότι κάποια στιγμή θα το επιχειρήσουμε».

Βαρύς ήχος, groovy ρυθμοί, δυναμικό παίξιμο μπάσου. Όλα μαζί με πολλές πιασάρικες μελωδίες και τη δύναμη των φωνητικών του Argy είναι το μυστικό της μουσικής των Nightstalker. Η ωμή rock 'n roll απλότητα, τα εκπληκτικά riffs και η ηλεκτρική θολούρα είναι αυτά που κρατούν τη μπάντα ζωντανή για περισσότερα από 30 χρόνια.

BREAKING MUSIC