Νέο video από τον Van Morrison: Worried Man Blues

«Αυτός ο δίσκος παρουσιάζει εκ νέου τραγούδια από εκείνη την εποχή».

BREAKING
 

«Αυτός ο δίσκος παρουσιάζει εκ νέου τραγούδια από εκείνη την εποχή».

 

Του Ηλία Σελιμά

Κυκλοφόρησε το επίσημο βίντεο για το 'Worried Man Blues'' του Van Morrison, από το επερχόμενο άλμπουμ 'Moving On Skiffle', που κυκλοφορεί στις 10 Μαρτίου 2023.

Ο Van Morrison λέει για το album: «Ήμουν ακόμα στο σχολείο όταν έπαιξα με μια μπάντα skiffle. Ήμουν ήδη εξοικειωμένος με τις ηχογραφήσεις του Lead Belly, οπότε όταν άκουσα την εκδοχή του Lonnie Donegan για το 'Rock Island Line' κατάλαβα διαισθητικά τι δημιουργούσε, ήξερα ότι ήταν αυτό που ήθελα να κάνω. Ήταν σαν μια έκρηξη. Αυτός ο δίσκος παρουσιάζει εκ νέου τραγούδια από εκείνη την εποχή. Το βιβλίο του Chas McDevitt είναι το σημείο απ' όπου πρέπει να ξεκινήσετε όταν πρόκειται για την ιστορία του skiffle. Από την αρχή με τον Lead Belly και τις jug bands που έβαλαν τα θεμέλια μέχρι την επιρροή του Lonnie Donegan και το skiffle group του Chas McDevitt, είναι όλα εκεί μέσα».

Ως επί το πλείστον, ο Van Morrison παίζει αυτά τα διαχρονικά τραγούδια στα ίσια. Αρκετά από αυτά διαθέτουν δικές του ενορχηστρώσεις, ενώ επιλεγμένα άλλα διαθέτουν τις δικές του χαρακτηριστικές στιχουργικές ανατροπές.

Το 'Moving On Skiffle' θα κυκλοφορήσει στις ακόλουθες μορφές: διπλό CD, διπλό βινύλιο, δύο έγχρωμες εκδόσεις διπλού βινυλίου, εκ των οποίων η μία διατίθεται μέσω του διαδικτυακού καταστήματος του Van Morrison και η άλλη μέσω επιλεγμένων καταστημάτων λιανικής πώλησης, μια κασέτα και ψηφιακά/streaming και είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία.

 

BREAKING MUSIC