Ο Paul McCartney θα κυκλοφορήσει βιβλίο με φωτογραφίες

Mε τίτλο 1964: Eyes of the Storm.

BREAKING
 

Mε τίτλο 1964: Eyes of the Storm.

Του Ηλία Σελιμά

Το βιβλίο περιλαμβάνει 275 φωτογραφίες του McCartney από έξι πόλεις - Λίβερπουλ, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον και Μαϊάμι - που τραβήχτηκαν το 1964. Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης φωτογραφίες του John Lennon, του George Harrison και του Ringo Starr που δεν έχουν δημοσιευτεί ποτέ, καθώς η καριέρα των Beatles αρχίζει να απογειώνεται σε όλο τον κόσμο.

Το 1964: Eyes of the Storm θα περιέχει και πρόλογο από τον McCartney - "Πώς αλλιώς μπορείς να το αποκαλέσεις; Πανδαιμόνιο" - καθώς και εισαγωγή από την ιστορικό του Χάρβαρντ και δοκιμιογράφο του New Yorker Jill Lepore. Υπάρχουν επιπλέον δοκίμια από τον Nicholas Cullinan και τη Rosie Broadley. Το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο στις 13 Ιουνίου.

"Όποιος ανακαλύπτει ξανά ένα προσωπικό κειμήλιο ή έναν οικογενειακό θησαυρό, κατακλύζεται αμέσως από αναμνήσεις και συναισθήματα, τα οποία στη συνέχεια ενεργοποιούν συνειρμούς θαμμένους στη θολούρα του χρόνου", δήλωσε ο McCartney σε δελτίο τύπου. "Αυτή ακριβώς ήταν η εμπειρία μου όταν είδα αυτές τις φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν όλες κατά τη διάρκεια ενός έντονου τρίμηνου ταξιδιού, με αποκορύφωμα τον Φεβρουάριο του 1964. Ήταν μια θαυμάσια αίσθηση να βυθίζεσαι κατευθείαν στο παρελθόν. Αυτή ήταν η δική μου καταγραφή του πρώτου τεράστιου ταξιδιού μας, ένα φωτογραφικό ημερολόγιο των Beatles σε έξι πόλεις, ξεκινώντας από το Λίβερπουλ και το Λονδίνο, ακολουθούμενο από το Παρίσι, και στη συνέχεια αυτό που θεωρούσαμε ως τη μεγάλη στιγμή, την πρώτη μας επίσκεψη ως γκρουπ στην Αμερική".

Οι φωτογραφίες του McCartney θα εκτεθούν επίσης για πρώτη φορά αργότερα φέτος στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Λονδίνου. Φωτογραφίες του Paul McCartney 1963-64: Eyes of the Storm θα διαρκέσει από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Οκτωβρίου.

 

 

 

BREAKING MUSIC