Export Music

Ο Boney Fields και η μπάντα του στο Half Note

EXPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

17/02/2023, 18/02/2023, 19/02/2023, 20/02/2023


__ Χώρος

Half Note Jazz Club

 Τριβωνιανού 17, Μετς


__ Εισιτήρια

Από 20 ευρώ

 

Από τις 17 Φεβρουαρίου και για τέσσερις βραδιές

Κάποιος έγραφε ότι ο Boney Fields είναι ο κρίκος που λείπει ανάμεσα στον James Cotton, στον Lucky Peterson και τον Trombone Shorty κι αυτή η τοποθέτηση, δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχη.

Ο θρυλικός groove master τρομπετίστας και τραγουδιστής απ’ το Σικάγο και η μοναδική μπάντα του, άφησαν αυτό ακριβώς το τεράστιο αποτύπωμα, όταν πρωτοπαρουσιάστηκαν στην πατρίδα μας - από το Half Note φυσικά - πριν 22 χρόνια!

Τώρα επιστρέφουν στη σκηνή του Half Note Jazz Club για τέσσερις βραδιές.

Από πολυμελή οικογένεια μουσικών του δυτικού Chicago, ο Fields κατάλαβε από μικρός πόσο δύσκολα ήταν στο ghetto και πόσο στραβά θα μπορούσε να πάει η ζωή του. Η αγάπη του για την μουσική ξεκίνησε από τα κομμάτια που ακούγονταν στο ghetto και τα gospel που έπαιζαν οι γονείς του. Με την τρομπέτα όμως μαγεύτηκε στα 12 βλέποντας στην τηλεόραση τον θρυλικό Louis Armstrong να είναι frontman σε ορχήστρα και να παίζει αυτό το όργανο! Μαγεύτηκε επίσης από τον ήδη διάσημο James Brown και την μπάντα του και αποφάσισε ότι θα ήθελε να ξεχωρίσει και μέσω της μουσικής να ξεφύγει από τους κινδύνους της ζωής του ghetto. 

Η τριβή με τους θρύλους της πόλης της εποχής εκείνης άρχισε να του δίνει πολλές ευκαιρίες και πολύ δουλειά.  Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη ότι σύντομα θα ξεκινήσει να παίζει με μυθικούς καλλιτέχνες του Blues όπως τον Luther Allison, τον James Cotton (τους μέντορές του), τον Buddy Guy, την Liz McComb ή τον Lucky Peterson!  Όμως τον συγκινεί ιδιαίτερα και το funk και ξεχωρίζει παίζοντας με τους καλύτερους του είδους όπως τον George Clinton, τον Bootsy Collins, τον Maceo Parker ή τον Fred Wesley! Με όλους αυτούς τους θρύλους της μουσικής κάνει περιοδείες και ηχογραφεί μαζί τους στα studios. Σύντομα αποφασίζει να φτιάξει την δική του 7μελή μπάντα  για να παρουσιάζει το δικό του πρωτότυπο υλικό και να γίνει γνωστός σε όλη την υφήλιο.

Με την προσωπικότητά του ο Boney Fields, το εκρηκτικό παίξιμό του και το ταλέντο του, τοποθέτησε επάξια τον εαυτό του σ’ αυτή την σπουδαία κατηγορία των κυρίως Αφροαμερικανών καλλιτεχνών, που έχουν το ιδιαίτερο χάρισμα να κυριαρχούν στην σκηνή και να μαγνητίζουν το κοινό τους με την ενέργεια και την δύναμή τους.  Έχοντας πεισθεί ότι η επιβίωση του Blues γίνεται με την διαρκή εξέλιξη κι αναγέννησή του, o εξαιρετικός αυτός καλλιτέχνης, φτιάχνει ένα μαγικό μουσικό κράμα όπου το Blues και η Funk φιλτράρονται απ’ όλα τα άλλα είδη που ο ίδιος επίσης αγαπά δηλ. τη Jazz, τη Soul, το Rock και το Groove.  Το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό!  Με την BFB (την μπάντα του) γίνεται headliner στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ του κόσμου κι ηχογραφεί κάποια εξαιρετικά άλμπουμ.  Ο 65χρονος πλέον showman, πιο ώριμος και καταιγιστικός από ποτέ,  έρχεται αυτές τις απόκριες να μας ξεσηκώσει, να μας συναρπάσει!

Από την Παρασκευή 17 έως και την Δευτέρα 20 Φλεβάρη, η ενέργεια, ο δυναμισμός και η ατέλειωτη αδρεναλίνη του Boney Fields και της μπάντας του, θα ξεχειλίζει στην σκηνή του Half Note και θ’ αποτελέσει για μία ακόμη φορά, talk of the town! 

Εισιτήρια ΕΔΩ

EXPORT MUSIC