Export Music

Η Rosalía στην Αθήνα

EXPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

20/06/2023


__ Χώρος

Πλατεία Νερού

 Λεωφόρος Ποσειδώνος 2616, Καλλιθέα


__ Εισιτήρια

Από 45 ευρώ

 

Και θα φωνάξουμε «Saoko papi saoko»

H Ισπανίδα Superstar Rosalía θα είναι η πρώτη headliner του Release Athens Χ SNF Nostos.

Η Rosalía, το απόλυτο pop icon των ημερών μας, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα την Τρίτη 20 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, για να μας αποδείξει επί σκηνής πως αντιπροσωπεύει όλα όσα προσπαθεί να είναι η σύγχρονη pop: ένα τολμηρό ηχητικό μίγμα χωρίς στεγανά και μια διάθεση να ξεπεράσει κάθε πολιτιστικό και μουσικό σύνορο.

Βάζοντας στο ίδιο «καζάνι» τους παραδοσιακούς ρυθμούς του flamenco, της salsa και της bachata με το reggaeton, το hip hop και το R&B, η Rosalía άφησε άναυδους τους ανυποψίαστους ακροατές με το “El Mal Querer” (2018), ένα ιδιοφυές άλμπουμ που με το ένα πόδι πατάει στην mainstream pop και με το άλλο στο avant-garde. Το αποτέλεσμα ήταν ένας απόλυτος θρίαμβος που σάρωσε τα Latin Grammy Awards και συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Rolling Stone με τους 500 κορυφαίους δίσκους όλων των εποχών, καταλαμβάνοντας την υψηλότερη θέση ανάμεσα σε όλους τους ισπανόφωνους.

Το 2022 και με όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω της, κυκλοφόρησε το αριστουργηματικό “Motomami”, το οποίο αποθεώθηκε από όλα τα σημαντικά μουσικά έντυπα ως πρωτοποριακό και βρέθηκε δικαιωματικά στην κορυφή κάθε λίστας με τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό της συνεργασίες με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης μουσικής (The Weeknd, Billie Eilish, Pharrell, J Balvin, Travis Scott, Cardi B), ετοιμάζεται να σαρώσει τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του πλανήτη με προγραμματισμένες εμφανίσεις στο Coachella, το Lollapalooza, το Primavera και το Rock Werchter, μεταξύ πολλών άλλων.

Την Τρίτη 20 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, ετοιμαστείτε για ένα show που οι New York Times χαρακτήρισαν ως “μία από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχουμε δει τα τελευταία πέντε χρόνια. Η Rosalía είναι ένα παγκόσμιο pop είδωλο του μεγέθους της Beyonce και της Rihanna”.

Στη σκηνή της Πλατείας Νερού, θα ανέβει η Tinashe, μια από τις πιο ξεχωριστές προσωπικότητες του R&B / hip-hop, αλλά και η Ayra Starr, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της μαύρης μουσικής.

Δεν είναι εύκολο να περιγράψει κανείς την Tinashe. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και χορεύτρια από μικρή ηλικία, ήταν frontwoman σε γκρουπ, ενώ την ίδια στιγμή είναι μια εξαιρετικά ικανή μουσικός που φροντίζει η ίδια κάθε λεπτομέρεια των τραγουδιών της (σύνθεση, παραγωγή, μίξη). Πλέον, κυκλοφορεί μόνη της τους δίσκους της (μέσω της Tinashe Music Inc) και έχει εξελιχθεί σε πρότυπο για τις νέες γυναίκες που θέλουν να δημιουργούν με απόλυτη ελευθερία.

Η σόλο καριέρα της ξεκίνησε το 2012, με την κυκλοφορία του mixtape In Case We Die και μέσα σε μια δεκαετία η Tinashe έχει προλάβει να κυκλοφορήσει τρία mixtapes, πέντε studio albums και να συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα αστέρια του R&B, της pop και του hip-hop – όπως οι Britney Spears, A$AP Rocky, Usher, Charli XCX, Chance The Rapper, Travis Scott και Calvin Harris. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ της, 333 (2021), αναγνωρίστηκε ως η κορυφαία της στιγμή από τα μεγαλύτερα μουσικά Μέσα, με το Pitchfork να το χαρακτηρίζει ως «το πιο ελεύθερο και πληθωρικό άλμπουμ της καριέρας της» ενώ το NME χαρακτήρισε την Tinashe «μια μουσικό που δεν σταματά ποτέ να επαναπροσδιορίζει τι είναι η pop και να θολώνει τα όρια του τι μπορεί να καταφέρει το R&B».

 

Γεννημένη στο Μπενίν της Δυτικής Αφρικής, η Ayra Starr μεγάλωσε μεταξύ της παραλιακής πόλης του Κοτονού και του πολιτιστικού κέντρου της Νιγηρίας, το Λάγος. Αυτό το μείγμα πολιτισμών της χάρισε μια ιδιαίτερη προσέγγιση στη μουσική, την τέχνη και τη ζωή. Η εικοσάχρονη μουσικός, επηρεασμένη από τη γήινη γοητεία της Angelique Kidjo, την αυτοπεποίθηση της Rihanna και την αιχμηρή αισθητική της emo-pop, ξεκίνησε να γράφει τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα, τις σχέσεις, τη χειραφέτηση και την ελευθερία.

Οι πρώτες της κυκλοφορίες, το ομώνυμο EP και το ντεμπούτο album, 19 & Dangerous (2021), γνώρισαν μεγάλη επιτυχία ενώ το single “Bloody Samaritan” έγινε το πρώτο τραγούδι από γυναίκα καλλιτέχνη που φτάνει στο νο.1 των charts στη Νιγηρία. Το 2022, η φήμη της θα ξεπεράσει τα σύνορα της αφρικανικής ηπείρου, αφού με την κυκλοφορία του single, “Rush”, θα γνωρίσει μεγάλη επιτυχία σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελβετία, η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το εθιστικό αυτό τραγούδι έχει γράψει πλέον ιστορία στα χρονικά της αφρικανικής μουσικής, ξεπερνώντας τα 100εκ. views στο YouTube, κάνοντας την Ayra Starr τη νεότερη Αφρικανή τραγουδίστρια που καταφέρνει κάτι τέτοιο – και την πρώτη που το κατορθώνει μέσα σε 5 μόλις μήνες. Πλέον, εκατομμύρια fans περιμένουν το επόμενό της βήμα και εμείς είμαστε χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της σύγχρονης μουσικής.

Διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια με αρχική τιμή 120€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο.

Επισημαίνουμε πως ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος που προσφέρει τις παραπάνω παροχές λειτουργεί μόνο στην Πλατεία Νερού αλλά οι κάτοχοι των VIP εισιτηρίων έχουν πρόσβαση και στις δύο σκηνές.

Διάθεση εισιτηρίων*:

Τηλεφωνικά στο 11876

Online στα releaseathens.gr / viva.gr

Φυσικά σημεία: Καταστήματα  Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr / www.snfnostos.org

  • Τα έσοδα των εισιτηρίων αποδίδονται αποκλειστικά στο Release Athens. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι φιλανθρωπικός οργανισμός που πραγματοποιεί δωρεές προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Tο ΙΣΝ δεν δέχεται δωρεές από ιδιώτες, εταιρείες ή άλλου είδους οργανισμούς.

Παράλληλα, το ΙΣΝ θα προχωρήσει σε επιπλέον δωρεές ύψους €500.000 που θα φέρουν το όνομα SNF X Release Athens προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με αποστολή την ενίσχυση της Ψυχικής Υγείας, στο πλαίσιο της ευρύτερης θεματικής του φετινού SNF Nostos που είναι αφιερωμένη σε αυτή.

 

EXPORT MUSIC