Export Music

Η Tash Sultana στο ΚΠΙΣΝ

EXPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

21/06/2023


__ Χώρος

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 176 74


__ Εισιτήρια

Από 30 ευρώ

 

Θα τη δούμε στο Ξέφωτο στις 21 Ιουνίου

Τι να πρωτοπεί  κανείς για το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Tash Sultana; Γεννήθηκε στη Μελβούρνη το 1995 και από τριών χρονών ξεκίνησε να παίζει κιθάρα. Από εκείνο το σημείο αρχίζει να μαθαίνει κάθε είδους όργανο (έγχορδα, πνευστά, κρουστά, πλήκτρα και πολλά ακόμα) και ξεκινά μια εντυπωσιακή πορεία, αρχικά ως street artist στους δρόμους της πόλης και σύντομα ως ένα ιντερνετικό παιδί-θαύμα.

Η σπιτική ηχογράφηση του “Jungle”, το τραγούδι που έγινε viral το 2016, θα ξεπεράσει το 1εκ. views μέσα σε πέντε ημέρες (πλέον έχει φτάσει τα 160 εκ.), και θα εκτοξεύσει το όνομα και τη φήμη των Tash Sultana από τους δρόμους της Μελβούρνης σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το ντεμπούτο άλμπουμ, “Flow State”, θα γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στην Αυστραλία, ενώ την ίδια στιγμή θα κάνει εμφατικά sold-out σε μερικές από τις σπουδαιότερες αρένες του κόσμου (μόνο το 2019 θα πουλήσει περισσότερα από 500.000 εισιτήρια). Ο δεύτερος δίσκος θα κυκλοφορήσει το 2021 και θα γνωρίσει την αποθέωση από το κοινό που έχει μαγευτεί από αυτό το εντυπωσιακό ταλέντο και το χάρισμα του να αναμιγνύει με ευκολία τόσες πολλές επιρροές, που ξεκινούν από την pop μουσική και περνούν από τη dub/reggae, τη neo-soul και το R&B.

Το 2023, προβλέπεται μια ακόμα σημαντική χρονιά στην πορεία τους, με νέα μουσική και μια μεγάλη περιοδεία στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο που θα τους φέρει και στο Release Athens x SNF Nostos, στο απόγειο μιας ξεχωριστής καριέρας που τους καθιέρωσε ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης μουσικής.

Την ίδια βραδιά στο Ξέφωτο:

Οι Dub Inc έχουν περιοδεύσει σε ολόκληρο τον πλανήτη και δεν δείχνουν σημάδια κούρασης! Μια μπάντα που μόλις πατήσει στη σκηνή ξεκινά αμέσως ο χορός απ' όλους.

O ήχος τους αναμειγνύει reggae, dancehall και world music ενώ οι φωνές των Hakim "Bouchkour" Meridja και Aurelien "Komlan" Zohou ακούγονται διαφορετικές και ταυτόχρονα αλληλοσυμπληρώνονται. Το μήνυμά τους παραμένει παγκόσμιο, είτε τραγουδούν στα αγγλικά και τα γαλλικά είτε χρησιμοποιώντας την καμπίλε (Αλγερινή διάλεκτος), επιμένοντας στη σημαντικότητα της συγχώνευσης ιδεών και στιλ.

Με βάση το Σεντ-Ετιέν, έχουν στο ενεργητικό τους μια αξιοπρόσεκτη και εκτενή δισκογραφία, χωρίς  ποτέ να παίζουν το παιχνίδι της δημοσιότητας και ακολουθώντας έναν δρόμο που χαράζουν μόνοι τους, με κινητήρια δύναμη το ταλέντο και το πάθος τους.

Οι Groundation δημιουργήθηκαν το 1998, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, από τον χαρισματικό ηγέτη τους, Harrison Stafford, ο οποίος τους οδήγησε στο ταξίδι που τους καθιέρωσε ως ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της reggae. Περιτριγυρισμένος μόνιμα από καταπληκτικούς μουσικούς, ο Stafford κατόρθωσε να τιμήσει την παράδοση της reggae και παράλληλα να τη διανθίσει με jazz στοιχεία, μέσα από μια μεγάλη δισκογραφία.

To 2023, η μπάντα στήνει ένα ολοκαίνουργιο show για να γιορτάσει τη συμπλήρωση 20 ετών από την κυκλοφορία του σημαντικότερου album της, "Hebron Gate", παίζοντάς το ολόκληρο. Ο δίσκος θεωρείται δίκαια ως ένας από τους κορυφαίους της reggae σκηνής και χάρισε στους Groundation την απόλυτη αποδοχή.

Η προπώληση συνεχίζεται προς 35€. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Επίσης, διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια, προς 100€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο.

Επισημαίνουμε πως ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος που προσφέρει τις παραπάνω παροχές λειτουργεί μόνο στην Πλατεία Νερού αλλά οι κάτοχοι των VIP εισιτηρίων έχουν πρόσβαση και στις δύο σκηνές.

Οι εμφανίσεις των δύο headliners (στην Πλατεία Νερού και το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ) δε θα συμπίπτουν, ενώ θα εξασφαλίζεται επαρκής χρόνος μετάβασης από το ένα stage στο άλλο.

Ταυτόχρονα, είναι διαθέσιμα δύο διήμερα εισιτήρια, για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν δύο ημέρες του φεστιβάλ επωφελούμενοι από μια σημαντική έκπτωση:

Röyksopp, Tash Sultana, Μ83, Dub Inc, Groundation & more tba (21/6/23, Πλατεία Νερού + Ξέφωτο ΚΠΙΣΝ) + The Prodigy & more tba (21/7/23, Πλατεία Νερού), προς 65€ (κέρδος 15€)

Röyksopp, Tash Sultana, Μ83, Dub Inc, Groundation & more tba (21/6/23, Πλατεία Νερού + Ξέφωτο ΚΠΙΣΝ) + Wu-Tang Clan & more tba (27/7/23, Πλατεία Νερού), προς 65€ (κέρδος 15€)

Διάθεση εισιτηρίων*:

Τηλεφωνικά στο 11876

Online στα releaseathens.gr / viva.gr

Φυσικά σημεία: Καταστήματα  Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr / www.snfnostos.org

EXPORT MUSIC