Export Music

Οι Watain ξανά στην Αθήνα

EXPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

14/05/2023


__ Χώρος

Gagarin 205

 Λιοσίων 205, Αθήνα


__ Εισιτήρια

27,50 €

 

«Μαύρη τελετή» στις 14 Μαΐου στο Gagarin 205

Φωτιές, κεριά, αίμα, ανάποδοι σταυροί, σκοτεινές επικλήσεις και ένα... κατάμαυρο black metal: κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τις ζωντανές εμφανίσεις του «τέρατος» από τη Σουηδία, των τρομερών Watain.

 Το «πνευματικό παιδί» του μπασίστα και (κυρίως)  τραγουδιστή Erik Danielsson «γεννήθηκε» το 1998 στη Σουηδία και οι Watain σχεδόν αμέσως διεκδίκησαν μια κορυφαία θέση στον χώρο του σκανδιναβικού black metal, με ένα αρκούντως βλάσφημο demo, πριν προχωρήσουν στην πρώτη επίσημη κυκλοφορία τους, το Ε.Ρ. «The Essence of Black Purity», το 1999.

Σήμερα, μετά από επτά δίσκους και αμέτρητες συναυλίες, οι Watain αποτελούν μια από τις σημαντικότερες μπάντες του είδους, χάρη στο λυσσασμένο black metal που παίζουν – χωρίς, πάντως, να τους τρομάζει και κάποιος πειραματισμός με το στιλ και το ύφος – και τις πέρα από κάθε περιγραφή συναυλίες τους που μοιάζουν με διασταύρωση μαύρης τελετής και σφαγείου.

Άλλωστε οι Watain δηλώνουν «θεϊστές σατανιστές», ήτοι, πιστεύουν στην ύπαρξη του Σατανά ως μιας πραγματικής υπέρτατης δύναμης, με την οποία ο άνθρωπος μπορεί να έλθει σε επαφή ή και να λατρεύει (σε αντίθεση με τους «άθεους σατανιστές» που προσεγγίζουν τον Σατανά ως μια μεταφορά ή σύμβολο).

Το συγκρότημα, που έχει έλθει άλλες δύο φορές στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της περιοδείας του «Agony & Ecstasy Over Europe» θα εμφανιστεί στις 13 Μαΐου στο Principal Theater  της Θεσσαλονίκης και στις 14 του μήνα στην Αθήνα και το Gagarin 205. Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Ελβετοί black-deathsters BØLZER και οι Φινλανδοί death-grinders CONCRETE WINDS.

Προπώληση ΕΔΩ

Photo: Wikipedia

EXPORT MUSIC