Νέα ορχηστρική διασκευή του Stairway To Heaven από τον Αμερικανό συνθέτη Kitt Wakeley

Με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου και την Orianthi

BREAKING
 

Με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου και την Orianthi

 Του Ηλία Σελιμά

Ο βραβευμένος με Grammy συνθέτης, τραγουδοποιός και παραγωγός Kitt Wakeley, συνεργάστηκε με πολλούς μυθικούς κιθαρίστες για το επερχόμενο άλμπουμ του Symphony of Sinners & Saints Volume II: The Storm, μεταξύ των οποίων οι Joe Satriani, Nita Strauss και Nuno Bettencourt.

Για το δεύτερο single του άλμπουμ, μια διασκευή του διαχρονικού κλασικού Stairway To Heaven των Led Zeppelin, ο Wakeley χρειάστηκε το ταλέντο της Αυστραλής κιθαρίστριας Orianthi, ίσως πιο γνωστής για τη συνεργασία της με τον Alice Cooper και τον Michael Jackson, καθώς και τη δύναμη και το μεγαλείο της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου. Και αν μη τι άλλο τα αποτελέσματα είναι αρκετά θεαματικά.

"Ήταν τόσο διασκεδαστικό να δουλεύουμε με τον Kitt σε αυτό το θρυλικό κομμάτι", λέει η Orianthi. "Η ενορχήστρωση είναι πανέμορφη. Είναι πάντα λίγο τρομακτικό να διασκευάζεις ένα τόσο σπουδαίο κομμάτι ως κιθαρίστας και να είσαι τόσο μεγάλος θαυμαστής του Jimmy Page. Απλά μπήκα στα στούντιο EastWest και έκανα τα δικά μου πράγματα. Ελπίζω ο κόσμος να το απολαύσει!"

Το The Storm ηχογραφήθηκε στα θρυλικά Abbey Road Studios του Λονδίνου, στα FAME Studios στη Βόρεια Μακεδονία και στα EastWest Studios του Λος Άντζελες.

Εκτός από τους προαναφερθέντες κιθαρίστες, στο άλμπουμ συμμετέχουν ο Kenny Aronoff, η Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα, η χορωδία London Voices, η Συμφωνική Ορχήστρα της Βόρειας Μακεδονίας και η Χορωδία της Βόρειας Μακεδονίας.

Στο MVP, το lead single από το άλμπουμ, συμμετέχουν η Nita Strauss στην κιθάρα και ο Kenny Aronoff (John Cougar, Joe Satriani) στα τύμπανα, εκτός από την Ορχήστρα της Βόρειας Μακεδονίας και τη Χορωδία της Βόρειας Μακεδονίας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ο Kitt Wakeley κέρδισε ένα Grammy για την καλύτερη κλασική συλλογή για το πιο πρόσφατο άλμπουμ του, An Adoption Story.

Ο Wakeley δηλώνει: "Είμαι ενθουσιασμένος που θα αξιοποιήσω τη δυναμική της κατάκτησης ενός Grammy, κυκλοφορώντας μια επική εκδοχή ενός από τα αγαπημένα μου τραγούδια, με την εκπληκτικά ταλαντούχα Orianthi στην κιθάρα".

 

BREAKING MUSIC