Export Music

Οι ιστορικοί Crowbar έρχονται στην Αθήνα

EXPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

13/05/2023


__ Χώρος

An club

 Σολωμού 13, Εξάρχεια


__ Εισιτήρια

 

NOLA-style sludge στο ΑΝ

Μια από τις σημαντικότερες μπάντες που έβγαλε το sludge μίασμα της Νέας Ορλεάνης, οι Crowbar έρχονται στην Αθήνα για μια συναυλία στις 13 Μαΐου στο AN Club.

Δημιούργημα του Kirk Windstein, οι Crowbar, μαζί με τους Eyehategod (άλλη μπάντα που έχει κερδίσει της καρδιές του αθηναϊκού κοινού...), τους Soilent Green, τους Acid Bath και (λίγο λιγότερο, από ηχητικής άποψης) τους Down, ουσιαστικά «έχτισαν» το υποείδος που ονομάζεται sludge metal.

Tο οποίο sludge χαρακτηρίζεται από αργούς ρυθμούς, τρομακτικό downtuning, απεγνωσμένα φωνητικά, ένταση παρμένη από το hardcore και... χαρωπή θεματολογία (αλκοολισμός, ναρκωτικά, απόγνωση, οργή και κάθε είδος αρνητικής κατάστασης και συναισθήματος που μπορεί να βιώνει ένας άνθρωπος).

Από το 1991, οπότε και κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Obedience thru suffering», οι Crowbar αποτελούν σημείο αναφοράς για τους fans του doom/sludge και συνεχίζουν να σκορπούν δυσφορία και πόνο με τη βουτηγμένη στο feedback και τον θόρυβο (...έστω κι αν κάτω από όλα αυτά υπάρχει ένα φανταστικό groove) μουσική τους.

Για αυθεντικό NOLA-type sludge, όσοι πιστοί προσέλθετε: οι Crowbar σας περιμένουν με... ανοιχτές αγκάλες.

Πληροφορίες για εισιτήρια ΕΔΩ

EXPORT MUSIC