Export Music

O Steve Vai έρχεται μετά από σχεδόν δέκα χρόνια στην Αθήνα

EXPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

22/04/2023


__ Χώρος

Fuzz club

 Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Μοσχάτο


__ Εισιτήρια

Από 30 ευρώ

 

Βραδιά κιθαριστικής έκστασης στις 22 Απριλίου στο Fuzz Club

Ο Steve Vai, ένας από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες στον πλανήτη, επισκέπτεται στο Fuzz club στις 22 Απριλίου, έτοιμος να καταπλήξει μία ακόμα φορά το πολυπληθές κοινό του. Το όνομά του είναι συνώνυμο της κλάσης του, όπου η τεχνική, η ευφυΐα και η σκηνική παρουσία ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και η αλήθεια είναι πως κανείς άλλος δεν βρίσκεται την ίδια κατηγορία και κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Steve Vai κατορθώνει να αναγεννά και να επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του είναι παροιμιώδης. Κατά τη διάρκεια της σπουδαίας πορείας του έχει παρουσιάσει μία πρωτόγνωρη εφευρετικότητα η οποία τον καθιστά πάντα επίκαιρο και πάντα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων όσο αφορά τις δυνατότητες που μπορεί να έχει η ηλεκτρική κιθάρα.

Πρόσφατο δημιούργημά του είναι η κιθάρα «Hydra» η οποία και διαθέτει 2 headstock, 3 «λαιμούς» με 12, 7 και 4 χορδές αντίστοιχα όπως και 13 χορδές άρπας. Το νέο αυτό «θηρίο» του έδωσε σύμφωνα με τον ίδιο νέες προοπτικές τις οποίες και παρουσιάζει στη σύνθεση «Teeth of the Hydra» που περιέχεται στο νέο του δίσκο, το «Inviolate» που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες και ενθουσίασε τους οπαδούς και η αλήθεια είναι πως περιμένουμε με κομμένη την ανάσα να τον δούμε να το ερμηνεύει ζωντανά μαζί με όλα τα υπόλοιπα σπουδαία έργα του.

Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από τότε που ο Steve Vai επισκέφτηκε την Ελλάδα για τελευταία φορά. Ειδικά η εμφάνισή του στην Αθήνα στις 6 Νοεμβρίου 2012 έχει μείνει στην ιστορία όχι μόνο για το εξωπραγματικό show αλλά και γιατί ήταν ημέρα γενικής απεργίας και ο κόσμος, που δεν είχε όχημα, κατέφθανε στο club έχοντας περπατήσει πολλά χιλιόμετρα, γεμίζοντας τελικά τον χώρο.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 όπου και εμφανίστηκε δίπλα στον θρυλικό Frank Zappa και με ενδιάμεσες στάσεις τους Alcatrazz, David Lee Roth Band, Whitesnake, G3 κ.α. o Steve Vai σήμερα θεωρείται ο άνθρωπος που επαναπροσδιόρισε τον τρόπο που παίζεται η ηλεκτρική κιθάρα και εξερεύνησε της δυνατότητές της στο έπακρο, όντας μακράν ο πιο επιδραστικός κιθαρίστας της γενιάς του.

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ

EXPORT MUSIC